Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ… ΑΡΙΣΤΟΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ, ΜΕ 5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΧΙΟΝΙ;

Το’ χουν βρει το κόλπο οι… άριστοι των Χάρβαρντ: όταν υπάρχει υποψία ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα κάπου, τα κλείνουν όλα… προληπτικά! Lockdown παντού! Η δοκιμασμένη συνταγή, δια πάσαν νόσον!

Αυτό ισχύει σε άλλες περιπτώσεις. Όμως, το κλείσιμο της Αθηνών-Λαμίας, με 5 πόντους χιόνι, δεν ήταν καθόλου προληπτικό, για να… σώσουν τους διερχομένους οδηγούς από τους κινδύνους. Ήταν ΣΚΟΠΙΜΟ!

Και ήταν σκόπιμο για τον εξής λόγο: την συγκεκριμένη εθνική οδό την διαχειρίζεται η εταιρεία «Νέα Οδός Α.Ε.» και βάσει του νόμου 4663/20, προβλέπεται πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ, εφόσον η κυκλοφορία διακοπεί για πάνω από μία ώρα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Προφανώς, ο ιδιώτης διαχειριστής δεν είχε προμηθευτεί τα απαραίτητα μηχανήματα, το προσωπικό που θα τα χειριζόταν και τα υλικά που θα χρησιμοποιούντο για τον εκχιονισμό, διότι όλα αυτά κοστίζουν και οι κρατικοδίαιτοι λήσταρχοι που εμφανίζονται ως «επιχειρηματίες», έχουν μάθει μόνο να παίρνουν χωρίς να προσφέρουν τίποτα!

 

Τώρα βέβαια, ο ιδιώτης απαλλάσσεται του προβλεπομένου προστίμου, καθώς τον… πρόλαβε το ψευδοκράτος κι αποφάσισε να κλείσει το δρόμο! Καθώς, όπως είπε ο Χρυσοχοΐδης «δεν έγινε τίποτα αν κλείσει ο δρόμος για μερικές ώρες».

Και (όλως τυχαίως, βεβαίως – βεβαίως!), αντιπρόεδρος της εταιρείας που γλίτωσε το τσουχτερό πρόστιμο, τυγχάνει ο πεθερός του υπουργού της… εθνοσωτηρίου, Γεραπετρίτη!

Δεν είναι… θαύμα;

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

Exit mobile version