Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το αλβανικό κράτος καταδίκασε σε φυλάκιση Βορειοηπειρώτη για την πατριωτική του δράση!

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου το Δικαστήριο Αργυρόκαστρου, με ένα κατηγορητήριο που θυμίζει εποχές του καθεστώτος Χότζα, καταδίκασε τον Χιμαραίο Μόντη Κολίλα σε φυλάκιση 8 ετών και έξη μηνών!

Συγκεκριμένα ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης κατηγορήθηκε για «Υποκίνηση μίσους ή διαμάχης», «Διανομή αντισυνταγματικών εντύπων» και «Διοργάνωση και συμμετοχή σε συγκεντρώσεις παράνομων εκδηλώσεων». Αφορμή για το στήσιμο αυτού του εκδικητικού κατηγορητηρίου υπήρξε εκδήλωση που διοργάνωσε ο καταδικασθέντας το 2018 στο κατεχόμενο χωριό Βουλιαράτες για την επέτειο της υπογραφής του Πρωτόκολλου της Κέρκυρας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου “Δρόπολη News” συνδιοργανωτής αυτής της εκδήλωσης υπήρξε ο ηρωικός Κωνσταντίνος Κατσίφας που εκτελέστηκε λίγους μήνες αργότερα από την Αλβανική αστυνομία! Σημειώνεται ότι ο Μόντης Κολίλας, πρόεδρος του Κινήματος για την Αναβίωση της Βόρειας Ηπείρου, διατηρεί και την Ελληνική υπηκοότητα κάτι που αναδεικνύει έτι περαιτέρω την θρασύτητα των αλβανικών αρχών που τον καταδίκασαν.

Οι Έλληνες Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα βρίσκονται πάντα δίπλα σε όποιον έχει την τόλμη να υψώνει την σημαία της Αυτονομίας στην κατεχόμενη γη της Βορείου Ηπείρου, όπως ακριβώς βρέθηκαν στους δρόμους πολλάκις απαιτώντας δικαίωση για τον φόνο του αδελφού μας Κ. Κατσίφα. Δυστυχώς γνωρίζουμε από τώρα ότι η φοβική Κυβέρνηση Μητσοτάκη για ακόμα μια φορά δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για να προστατέψει τους αγωνιζόμενους Βορειοηπειρώτες απέναντι στις αισχρές αλβανικές ενέργειες.

 

πηγή

Exit mobile version