Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΙ… ΤΩΡΑ!

Διάβασα προ ημερών ένα άρθρο του ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΥ, με τίτλο “Κοιτώντας προς τα πίσω”. Ελάχιστα τον γνωρίζω, αλλά, σαν… ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ και οι δύο, σκεφτόμαστε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο! Θα ιδώ λοιπόν και εγώ προς τα πίσω, από άλλη όμως σκοπιά!

ΑΛΛΟΤΕ…

Ιούλιος 1971. Μοναστηράκι.

Δύο τριτοετείς φοιτήτριες της Ιατρικής, με την τότε συνήθη αμφίεση της ηλικίας τους, αποφασίζουν γύρω στα μεσάνυχτα να κάνουν μιά υπερβολικά μεγάλη πεζοπορία μέχρι την περιοχή ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΧΑΡΝΩΝ, όπου κατοικούσαν. Πέρασαν από πολλές περιοχές της Αθήνας, που και τότε δεν ήταν άγιες!

Οι μόνοι που τους μίλησαν ήταν οι αστυνομικοί δύο περιπολικών που τις ρώτησαν αν θέλουν να τους καλέσουν ταξί. Απήντησαν ότι, όχι αλλά ένα σωρό περίπτερα που είχαν τηλέφωνα ήταν ανοιχτά!(κανείς δε φοβόταν, γιατί άραγε;).

Διερωτώμαι, αν το έκαναν αυτό τώρα που η… δημοκρατία έχη “πλέργια” επικρατήση, θα έφταναν ζωντανές; Αν, ναί σε τι κατάσταση; Ποιά είναι η ειδοποιός διαφορά του τότε και του τώρα; Τι άλλαξε εν τω μεταξύ; Απαντήστε μόνοι σας!

Το 1969 τοποθετήθηκα σε αγροτικό ιατρείο, ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ από τότε που έκανα την αίτηση. Η πρόσληψή μου στην Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Σωτηρία τον Απρίλιο 1970 αποφασίστηκε σε… 25 ΛΕΠΤΑ! ΑΝΕΛΑΒΑ ΑΜΕΣΩΣ. Αργότερα, η πρόσληψή μου στο 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, εγκρίθηκε, σε… όσο διαρκεί ένα τηλεφώνημα μεταξύ του Διευθυντού της Κλινικής και του Προσωπάρχου στην Διοίκηση.

Προς οποιονδήποτε βλάκα: ΔΕΝ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΝΕΝΑΣ! ΑΠΛΑ ΟΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ. 

Μη μου πήτε ότι εξυμνώ την “κατηραμένην”, δικτατορία! Αναφέρω απλά γεγονότα, απόλυτα επιβεβαιούμενα!

Τώρα, με την “πλέργια” δημοκρατία, ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;

Ανεργία και εγκληματικότης, ήταν πρακτικώς άγνωστα. Το δημόσιο χρέος γύρω στο 20% του ΑΕΠ.

…ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Πολλές δεκαετίες πέρασαν, η καταστροφή που έκαναν οι Καραμανλής (η Κύπρος κείται μακράν) και Μακάριος (που με την ομιλία του στον ΟΗΕ, ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ), κόστισε πολύ πένθος, θάνατο και απελπισία!

Πάλι προς οποιονδήποτε βλάκα ΣΙΩΠΗ! Ήμουν στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας τον Ιούλιο 1974. Είναι πασίγνωστα όσα έγιναν στη συνέχεια. 

Και φθάσαμε στο σήμερα! Οι ελληνόφωνοι, είναι σε θέση να καταλάβουν ότι συντελείται μια ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗ διάλυση οικονομίας και κοινωνίας; Που θα στοιχίση πολύ περισσότερα θύματα και δυστυχία από την επιδημία, αν δέν λάμβαναν κανένα “μέτρο”; Πολλοί νομομαθείς θεωρούν τις πράξεις των δικτατορίσκων ως ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Συχνά με ρωτούν διάφοροι, ασχέτως  πολιτικής τοποθετήσεως: “Είναι βέβαιον ότι οι “είδικοί” έχουν βγάλη την ιατρική; Τους τίτλους πώς τους πήραν, με τη μέθοδο του σαλίγκαρου;

Απαντώ: Ένα πτυχίο θα το έχουν, για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να έχω γνώμη.

Πάντως προσωπικά απορώ για την ανηλεή καταδίωξιν του λαού που ζητάνε!!

Μόλις τώρα πληροφορήθηκα ότι μία από τους… ειδικούς είπε σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό ότι θα έπρεπε να ανοίγουν τα σουπερ μάρκετ από τις 6.30 και οι ηλικιωμένοι να πηγαίνουν μέχρι τις 8.30! Δεν θα κάνω καμμίαν αντίκρουσιν επειδή ΑΝ είναι αλήθεια, και όχι κάποια παρερμηνεία, τότε η εν λόγω πρέπει να ΠΑΣΧΗ από “ΙΔΕΕΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ”, ίσως νομίζη ότι είναι… ΘΕΑ και καθορίζη τη ζωή των ανθρώπων, γενικώς και όχι μόνον των ηλικιωμένων, ανάλογα με τα δικά της προβλήματα!Μάλλον χρειάζεται να της παρασχεθή βοήθεια, από άλλους ειδικούς, επειγόντως!

Μου λένε επίσης: Τι να κάνουμε; Η απάντηση εδώ, είναι οδυνηρή! Επί δεκαετίες εξέλεγαν, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ τους συνδικαλιστές με κριτήρια κομματικά και όχι της ικανότητας και ήθους ενός εκάστου. Τώρα βρέθηκαν να τους εκπροσωπούν ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΞΑΝ! Ποιός π.χ. συνδικαλιστής των πληττομένων τάξεων θα έστελνε μαζικά επιστολές στους ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ βουλευτές και θα τους έλεγε:”Όταν και όπως γίνουν εκλογές άν δεν απαιτήσετε από τους δικτάτορες γραπτώς και δημοσίως, να σταματήσουν την βλακώδη καταπίεση, εσείς, που πολλοί είσαστε μιας χρήσεως, μην τολμήσετε να εμφανιστήτε ζητώντας ψήφο γιατί χωρίς να σας ακούση κανένας, θα ειπράξετε ό,τι σάπιο μπορή να πεταχτή! ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΒΓΑΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ!” Δυστυχώς κανείς δεν το κάνη!!

Σε κάθε πόλη, ειδικά στις μεγάλες επαρχιακές και στις περιφερειακές της Αττικής, υπάρχη μια τοπική “ελίτ”, που μπορή να διαμορφώνη γνώμες. Αν αυτοί τηλεφωνούσαν επώνυμα και μαζικά στα γραφεία των τοπικών βουλευτών και έλεγαν τα ίδια; ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

Κανείς όμως δεν αφήνη την πολυθρόνα του από όπου ακούη τους τηλεορασάκηδες να του κάνουν το μυαλό _ _ _ _ _  (βάλτε μόνοι σας λέξεις).

Έχουμε γεμίση από πολεμιστές του καναπέ και κομάντο του πληκτρολογίου! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ.

Βλέπω τα δυστυχισμένα αμνοερίφια να κυκλοφορούν σε έρημους δρόμους με μάσκες αδιαμαρτύρητα. Άλλοι για τον φόβο ότι μπορούν να εισπράξουν πρόστιμο. Οι περισσότεροι για να μην… κολλήσουν! Από ποιόν στην ερημιά; Από τις γάτες; Τους έχουν απαγορεύση ακόμα και την ελευθερία κινήσεων, σκύψανε το κεφάλι…

Περίμεναν μέ το χιονιά έξω από τις τράπεζες με πολλα “μποφώρ”… για να δώσουν λεφτά! ΣΚΛΑΒΟΙ!

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ! Πάντα μόνοι εναντίον όλων είμαστε! Το ίδιο και τώρα. Πρέπει όμως, ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!
ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ! ΨΗΛΑ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ!
Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΕΧΗ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ!
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ. 

Κώστας Παπαδημητρίου
ΙΑΤΡΟΣ

Exit mobile version