Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πανδημία, εκλογές και «αναγκαστική» λιτότητα

Τρίτος μήνας συμπληρώνεται από τότε που η κυβέρνηση ανήγγειλε την επιβολή των προσωρινών, περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και η κατάσταση ήδη φαίνεται να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. «Ειδικοί», οικονομολόγοι που παριστάνουν τους ιατρούς και γιατροί που τους έχουν ανατεθεί κυβερνητικά καθήκοντα αποφασίζουν για την τύχη της χώρας με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για την εφαρμογή της πολιτικής του φόβου, ώστε να καταστεί ο λαός υποχείριο της εξουσίας.

Και είναι πράγματι ο ιός αυτός πολύ βολικός για το εγχώριο κατεστημένο αφού στο όνομα της δημόσιας υγείας, για την οποία τίποτα δεν έκανε τα τελευταία 40 και πλέον έτη, γίναμε μάρτυρες ενός χοντροκομμένου αφελληνισμού με την ακύρωση παρελάσεων, εθνικών και θρησκευτικών εορτών, όχι όμως και των συγκεντρώσεων από κόμματα της αριστεράς.

Σε αυτό το κλίμα κάποιες συστημικές φυλλάδες άρχισαν να επαναφέρουν δειλά – δειλά το ζήτημα των πρόωρων εκλογών, αναλύοντας τις επόμενες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ως έτοιμου να επαναφέρει τη χώρα και την οικονομία στην «κανονικότητα», στην προ – κορονοϊού εποχή. Ποια κανονικότητα; Αυτή της ανεργίας, των Ελλήνων που εγκαταλείπουν τη χώρα, των επιδομάτων και των συσσιτίων, των ανασφάλιστων απασχολούμενων, της απελπισίας και της κρίσης, του άκρατου δανεισμού και της ύφεσης.

Καμία έκπληξη δεν αποτελεί λοιπόν το γεγονός ότι για τα όσα έρθουν ο κορονοιός θα λειτουργήσει ως «εξιλαστήριο θύμα», εξ ου και οι πρώτες αναφορές περί επιβολής, εξ ανάγκης, νέων μέτρων λιτότητας. Προετοιμάζουν τον λαό για τη μεγάλη φτώχεια, καλλιεργούν το έδαφος και ανοίγουν το δρόμο για τη συμφορά που έχουν προαποφασίσει να απλώσουν σε ολόκληρη τη χώρα και από κοντά τα ΜΜΕ φορτώνουν όλες τις αμαρτίες σε μια πανδημία την οποία οι «ειδικοί» πολεμούν για μήνες χωρίς αποτέλεσμα. Σε αυτή τη μάχη ο λαός θα ζήσει τις «παράπλευρες απώλειες», ξαναζώντας σαν φάρσα την εποχή της επιβολής των μνημονίων, μόνο που τότε έφταιγαν οι διεθνείς τράπεζες, τα χρηματιστήρια, η φιλελεύθερη αγορά, ακόμα και οι «μπαταχτσήδες» αλλά ΠΟΤΕ οι κυβερνώντες.

Ματθαιόπουλος Αρτέμης
Φυλακές Δομοκού

Exit mobile version