Επί επτά συναπτά έτη η Χρυσή Αυγή είχε την ευκαιρία να συζητήσει στη Βουλή αμέτρητα νομοσχέδια οικονομικού περιεχομένου, η επιφανειακή ανάγνωση των οποίων αρκεί για να γίνει αντιληπτό ότι η Ελλάδα είναι μια χρεωκοπημένη χώρα, αλλά… με πλούσιους πολίτες. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η περίφημη θεωρία της ευημερίας των αριθμών, σύμφωνα με την οποία μια λογιστική αναθεώρηση του χρέους οδηγεί και σε αναθεώρηση του πραγματικού χρέους, εφόσον συμφωνούν οι… αριθμοί.
Ιδωμένη η οικονομία υπό το πρίσμα της αριθμητικής ευημερίας προέκυψαν τα πλεονάσματα, οι αυξήσεις μισθών, η μείωση της ανεργίας, η… μείωση της αύξησης του εξωτερικού χρέους (για την οποία υπερηφανεύονται οι αρμόδιοι υπουργοί) και όλες οι «ευεργεσίες» τύπου επιδομάτων, με τα οποία σιτίζεται ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
Ωστόσο, η αποτυχία εισόδου της Χρυσής Αυγής στη Βουλή το 2019 και η καταδίκη που ακολούθησε το επόμενο έτος δεν καλυτέρεψε την κατάσταση, όσο κι αν κάποιοι φώναζαν πως επιτέλους απαλλάχτηκαν από το «απόλυτο κακό». Και όχι μόνο δεν καλυτέρευσε η όλη κατάσταση, αλλά ένας όλεθρος βρίσκεται προ των πυλών, για τον οποίο οι Έλληνες είναι απροετοίμαστοι.
Το χρέος αυξήθηκε κι εδώ οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, αφού από την προ μνημονίων εποχή το χρέος ανερχόταν σε 298 δις ευρώ, ενώ σήμερα ανέρχεται σε… 365! Κι όλα αυτά μέσα σε διάστημα περίπου 10 ετών, χωρίς περιοριστικά μέτρα στην αγορά, όπως αυτά που επιβάλλονται σήμερα λόγο του κορονοϊού.
Με την αγορά ελεύθερη, με τη διακίνηση κεφαλαίων ελεύθερη, με τον δανεισμό να πραγματοποιείται με ευνοϊκά – όπως χαρακτηριστικά επιμένουν να αναφέρουν – επιτόκια, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με επενδύσεις η χώρα χρωστάει όλο και περισσότερα. Τώρα που ο κορονοϊός θα αφήσει πίσω του διαλυμένη την ελληνική αγορά και θα οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και στην ανεργία άλλους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, θα επέλθει μια οικονομική καταστροφή άνευ προηγουμένου.
Δυστυχώς, η Χρυσή Αυγή τα τόνισε αυτά γιατί όποιος μπορεί να διαβάζει τη γλώσσα των αριθμών μπορεί να αντιληφθεί και την πραγματικότητα, και ήταν σκληρό για κάποιους να ακούγεται ωμή η γλώσσα της αλήθειας ακόμα και μέσα στη Βουλή, εκεί όπου υπογράφονταν όλα τα νομοσχέδια και όλοι οι νόμοι. Το πλήρωσε ακριβά, όμως η αλήθεια θα λάμψει και δυστυχώς θα είναι πικρή για το λαό μας, που δεν αντιλήφθηκε πως τα χειροκροτήματα έξω από το Εφετείο δεν ήταν η επιδοκιμασία μιας άδικης καταδίκης, αλλά η απαρχή της τιμωρίας του που θα μείνει ανέκφραστος και ανήμπορος απέναντι στα σχέδια της εξουσίας.
Ματθαιόπουλος Αρτέμης
Φυλακές Δομοκού