Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φυλακισμένοι μιας “ελλατωματικής δημοκρατίας”

Δεν είναι λίγες οι φορές που η κυβέρνηση φρόντισε να υπερτονίσει τα όσα θετικά της καταλογίζουν οι Ευρωπαίοι για να ενισχύσει το επιχείρημα της, ότι αποτελεί μια ικανή διοίκηση, έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Φαίνεται όμως ότι η λογοκρισία δεν αποτελεί αποκλειστικά εγχώριο φαινόμενο, όπως γινόταν επί χρόνια εις βάρος της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, αλλά εφαρμόζεται και σε κάθε τι που με στοιχεία αποδομεί την παραπλανητική εικόνα της σοβαρής, έντιμης και δημοκρατικά ευαίσθητης κυβέρνησης.

Σιωπή λοιπόν για τη λίστα της  Economist Intelligence Unit που ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που εδώ και χρόνια φώναζε η Χρυσή Αυγή, πως η Ελλάδα και συγκεκριμένα η κυβέρνηση του πολυδιαφημισμένου ως νέου σωτήρα Μητσοτάκη, συγκαταλέγεται στην κατηγορία των «ελαττωματικών δημοκρατιών», λόγω της στέρησης βασικών ελευθεριών και της επιβολής σοβαρών περιορισμών στους πολίτες. Επί της ουσίας,  με τη λίστα αυτή επιβεβαιώνεται η αρχομανία ενός πρωθυπουργού, ο οποίος μπροστά στην προοπτική ανάληψης ή διατήρησης της εξουσίας επιβάλει αντιδημοκρατικά μέτρα με πρόφαση τον κορονοϊό.

Το ίδιο και όταν καταργεί βασικές αρχές του νομικού πολιτισμού, προκαταβάλοντας την καταδικαστική απόφαση για μία κατά τα άλλα… ποινική υπόθεση φωνάζοντας «Δεν είναι αθώοι» και επιβραβεύοντας το δικαστήριο για τη «γενναία» του απόφαση να οδηγήσει στη φυλακή – χωρίς στοιχεία – αθώους ανθρώπους, και αντιμετωπίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους σαν κοινούς κακοποιούς, στέλνοντας τους στα σύγχρονα γκουλάγκ… προς συμμόρφωση.

Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Φυλακές Δομοκού 2021

πηγή

Exit mobile version