Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζωρτζ Παπανδρέου: Βίοι παράλληλοι; 

Γράφει ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος

Είναι πλέον ορατή η αρχή του τέλους του κομήτη, ναι κομήτη και θα το ερμηνεύσω γιατί, της πολιτικής Κυριάκου Μητσοτάκη. Εξαιρετικά πιθανό να δούμε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια μία πορεία ανάλογη αυτής του Τζωρτζ Παπανδρέου. Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι διαφορετικά για τον γόνο της τρίτης γενιάς βουλευτών Μητσοτάκη; Ενδεχομένως ναι εάν δεν υπήρχαν οι αδίστακτοι κόλακες, οι οποίοι πάντοτε για τους δικούς τους ταπεινούς λόγους βάζουν ψηλά τον πήχη. Μία μετριότητα πολιτική ο Μητσοτάκης και προκειμένου να “καλύψουν” την μετριότητά του οι δικοί του άνθρωποι θέλησαν να την “τυλίξουν” με πολυτελές χρυσόχαρτο, να τον αναγορεύσουν σε… παράκλητο(!), Μεσσία, προφήτη (Μωυσής!). Έβαλαν τον πήχη ψηλά και μετά από αυτό δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πτώση, πτώση εκκωφαντική, η οποία δεν θα αργήσει. Ο Σημίτης όταν κυβέρνησε (1996-2004) είχε την ευφυΐα ή πονηριά, γνωρίζοντας ότι είναι μία πολιτική μετριότητα, να χειριστεί με μετριοπάθεια την δημόσια εικόνα του και να μην επιτρέψει να τον παρουσιάσουν σαν… “εθνοσωτήρα”! Γιατί; Γιατί γνώριζε ότι στην περίπτωση αυτή η διάψευση των προσδοκιών κοστίζει και έτσι γλύτωσε την απαξία, ξεγλιστρώντας σαν τον κλέφτη από την πίσω πόρτα από την εξουσία.

Ποιες οι ομοιότητες, όμως, του Κυριάκου και του Τζωρτζ; Στοιχείο πρώτο και για τους δύο είναι ότι είναι αμερικανοσπουδαγμένοι(…) και γιοι πρωθυπουργών και εγγονοί πολιτικών. Στοιχείο δεύτερο: Μέχρι να γίνουν πρωθυπουργοί όλοι τους θεωρούσαν ασήμαντα πολιτικά κεφάλαια και δεν τους έδιναν ελπίδες για το πολιτικό τους μέλλον. Ειδικότερα για τον Κυριάκο κανένας δεν πίστευε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία την Ν.Δ. και όταν ήταν ελάχιστοι πίστευαν ότι θα εκλεγεί. Όσο για τον Τζωρτζ Παπανδρέου υπήρξε επιλογή του Σημίτη για να εξασφαλίσει την υστεροφημία του, αφού ήταν σίγουρος ότι θα ήταν χειρότερος από αυτόν.

Συνεχίζουμε με τους “Βίους παράλληλους” των εν λόγω. Εξελέγησαν και οι δύο μέσα σε κλίμα θριαμβευτικό και υμνήθηκαν κραυγαλαία με ατελείωτους λιβανωτούς από ΜΜΕ κι κομματικούς γλείφτες. Στον έναν έσκασαν στις ημέρες του τα Μνημόνια (που τα προκάλεσε). Στον άλλον τα μέτρα για τον κορωνοϊό, που κατέστρεψαν την εθνική οικονομία και τα οποία επίσης προκάλεσε. Τα μέτρα βεβαίως, όχι τον κορωνοϊό, δεν φτάνει έως εκεί η αμφίβολη τύχη του. Και οι δύο είναι πολιτικοί άχρωμοι, άοσμοι και άγευστοι, ευγενή αέρια παράγωγα γνήσια του κομματικού σωλήνα. Γιάπηδες συναισθηματικά επίπεδοι χωρίς καμία επαφή με την ψυχή του λαού και οι δύο. Ας θυμηθούμε: Ο Τζωρτζ δεν άντεξε τα Μνημόνια και γκρεμοτσακίστηκε. Ανάλογη θα είναι και η πορεία του Κυριάκου μέσα στο πολύ δυο χρόνια. Όσοι αμφιβάλουν ας θυμηθούν ότι ο νικητής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Τσώρτσιλ έχασε τις εκλογές του 1945 γιατί ο λαός δεν άντεξε και του χρέωσε την συμφορά του πολέμου. Υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι θα αντέξει ο Κυριάκος την επόμενη ημέρα του κορωνοϊού; 

Ν.Γ. Μιχαλολιάκος

Γ.Γ. Λαϊκού Συνδέσμου
Χρυσή Αυγή
ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021 

Exit mobile version