Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αστυνομική βία και κομματικό κράτος εναντίον Χρυσής Αυγής

Νέος κύκλος αντιπαραθέσεων και αλληλοκατηγοριών ξέσπασε ανάμεσα στα δύο κόμματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη και την  επίθεση σε αστυνομικό από ομάδα ατόμων, εκ των οποίων δύο έχουν ήδη προφυλακιστεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Και στην αντιπαράθεση αυτή δεν ακούστηκε τίποτε το νέο, παρά ηθικολογίες για το ποιος είναι περισσότερο δημοκράτης, υπενθυμίζοντας για πιο λόγο ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αποστρέφεται αυτό που αποκαλούν δημοκρατία, βουλή και κόμματα.

Έτσι οι μεν ανακάλυψαν περιστατικά βίας από την αστυνομία, οι δε βία από τους “νεαρούς”, αλλά κανείς δεν τόλμησε να διαφωνήσει για το όργιο καταστολής όταν θύματα της είναι οι εθνικιστές. Τότε για την ΝΔ τα ΜΑΤ του Τσίπρα ήταν η ιδανική λύση για να περιοριστούν οι εκδηλώσεις εθνικού περιεχομένου που δεν μπορούσε να καπηλευτεί, όπως αντίστοιχα η άγρια καταστολή των πατριωτών από τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη αποτελούσε πανάκεια για το δηλητήριο του φασισμού.

Κάνουν πως διαφωνούν, αλλά στην ουσία το μίσος τους για τον εθνικισμό τους κρατά ενωμένους. Το απέδειξαν με τις εντολές που έδιναν στις αστυνομικές δυνάμεις να παραβαίνουν το νόμο για να χτυπηθούν οι νόμιμες συγκεντρώσεις των εθνικιστών, το απέδειξαν και έξω από το Εφετείο, όταν χειροκρότησαν -χωρίς καμία εξαίρεση- την καταδικαστική απόφαση εις βάρος της Χρυσής Αυγής.

Ματθαιόπουλος Αρτέμης
ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021

Exit mobile version