Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Άρης Βελουχιώτης

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Άρης Βελουχιώτης με την Επανάσταση του 1821; Φυσικά καμία! Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία για τους μπολσεβίκους της γνωστής φυλλάδας “εφημερίδα των συντακτών”, η οποία προτωστάτησε στην πολιτική σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής και την καταδίκη της και στηρίζει κάθε είδους αντεθνικό μαρξιστικό σκουπίδι. 

Σε αφιέρωμά της, λοιπόν, για το 1821 η φυλλάδα των εθνομηδενιστών είχε πρωτοσέλιδο τίτλο “Οι Έλληνες απέναντι στην ιστορία τους” και τρεις εικόνες: Του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Άρη Βελουχιώτη! Και καλά ο Κολοκοτρώνης όταν πολεμούσε για την Πατρίδα δεν υπήρχαν μπολσεβίκοι, αλλά ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι γνωστό ότι υπήρξε σφοδρός πολέμιος του κομμουνισμού και μάλιστα ως πρωθυπουργός θέσπισε το 1929 το περίφημο ιδιώνυμο, νόμο με τον οποίον έγιναν διώξεις, φυλακίσεις και εξορίες χιλιάδων κομμουνιστών. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια του βίου του, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, είχε αναφερθεί κολακευτικά για τον Μπενίτο Μουσολίνι και τον φασισμό. Η κόκκινη χούντα όμως που κυριαρχεί στα ΜΜΕ, εκμεταλλευόμενη την αμάθεια του ελληνικού λαού, διαστρεβλώνει βάναυσα την Ελληνική Ιστορία κάνοντας προπαγάνδα με τις πλάτες της φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας εδώ και μισό αιώνα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. 

Και ήταν στην βουλή όταν ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Συναγωνιστής Μιχαλολιάκος απευθυνόμενος στον κομμουνιστή πρόεδρο της βουλής Βούτση τον ρώτησε γιατί πηγαίνουν τους επισκέπτες της βουλής μαθητές στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου όταν αυτός ήταν σφοδρός αντικομμουνιστής και εάν ενημερώνουν τους μαθητές ότι ο Βενιζέλος είχε κάνει νόμο κατά των κομμουνιστών. Και απάντηση φυσικά δεν πήρε. 

Όσο για τον Άρη Βελουχιώτη στην περίφημη ομιλία του στην Λαμία λίγες ημέρες μετά της σφαγής στον Μελιγαλά είχε αναφερθεί στο 1821 και είχε κατηγορήσει τον Ιωάννη Καποδίστρια σαν καταστροφέα της Ελλάδας και εκπρόσωπο της αντίδρασης.  Με τον Βελουχιώτη συμφωνούν οι περισσότεροι φιλελεύθεροι αστέρες της Ν.Δ.

Exit mobile version