Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το μνημόνιο, η Ευρωζώνη και μια ομιλία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή


Τον Αύγουστο του 2015 έλαβε χώρα στη Βουλή η συζήτηση για την υπογραφή του νέου μνημονίου, του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από αλλεπάλληλα έτη καταστροφής της εθνικής οικονομίας από τα προγενέστερα δύο που επικύρωσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Στην εν λόγω συζήτηση η Χρυσή Αυγή ήταν η ΜΟΝΗ που αντέδρασε ουσιαστικά και προσπάθησε να αποτρέψει την υπογραφή μιας νέας δανειακής σύμβασης.


Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, ο οποίος όχι μόνο ξεκαθάρισε τη στάση των Ελλήνων εθνικιστών απέναντι στην διαιώνιση της οικονομικής σκλαβιάς με το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προκάλεσε το κοινοβούλιο να υιοθετήσει σκληρή στάση, τονίζοντας πως μια ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία και ως εκ τούτου δε θα έπρεπε να θυσιαστεί ο λαός για το ευρώ, αφού η διπλωματική θέση της Ελλάδας ήταν ουσιαστικά ισχυρή.
Έξι χρόνια μετά, ο πρώην επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίτζερ, σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ θα είχε “σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία – και ενδεχομένως πολύ πιο πέρα“. Επιβεβαιώνει δηλαδή τα λεγόμενα της Χρυσής Αυγής, αλλά και την πρόβλεψη της ότι σε περίπτωση υποχώρησης ο ελληνικός λαός θα θυσιαστεί για να σωθεί το νόμισμα του ευρώ.

Πράγματι έξι ολόκληρα χρόνια μεσολάβησαν από το καλοκαίρι του 2015, όταν όλοι, ΠΛΗΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, υπέγραφαν το μνημόνιο “για το καλό της χώρας”. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι αυτοί που αντιστάθηκαν στην υποδούλωση της χώρας βρίσκονται στη φυλακή και αυτοί που ΜΑΖΙ την επιδίωξαν παραμένουν ελεύθεροι και ασύδοτοι να υπόσχονται καλύτερες μέρες για τους Έλληνες, που αναμφισβήτητα δε θα έρθουν.


Ματθαιόπουλος Αρτέμης

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021

Exit mobile version