Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αμερικανικό όνειρο και ελληνικός εφιάλτης


Με την επάνοδο της Ν.Δ. στην εξουσία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ελληνικός λαός έγινε μάρτυρας μιας χοντροκομμένης προπαγάνδας που τον ήθελε πρωταγωνιστή σε κοσμογονικές αλλαγές, κυρίως στον τομέα της οικονομίας, καθότι – σε αντίθεση με τον προκάτοχο του Τσίπρα – το κύρος του θα προσέλκυε νέες επενδύσεις και θα έθετε στέρεες βάσεις για την εξυγίανση και ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Ο αμερικανοτραφής πρωθυπουργός, άλλωστε, μόλις προ ημερών προέβη σε δηλώσεις κάνοντας λόγο για “επενδυτικό άλμα δεκαετίας”, παρουσιάζοντας λίγο πολύ τη χώρα σαν μια νέα… Αμερική, όπου ο καθένας μπορεί να ζήσει το αμερικανικό του όνειρο, να επενδύσει όπου θέλει τα χρήματα του και να γίνει πλούσιος. Η λεπτομέρεια είναι ότι η Ελλάδα απέχει έτη φωτός από την εξιδανικευμένη εικόνα που παρουσιάζει ο Μητσοτάκης, αφενός γιατί απουσιάζουν οι επενδυτικές ευκαιρίες, αφετέρου επειδή για να επενδύσεις πρέπει να διαθέτεις χρήμα. Και η πραγματικότητα είναι ότι για το τρέχον έτος οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απώλεια 600.000 θέσεων εργασίας, εκτίναξη της ανεργίας στο 30% και διάλυση της μεσαίας τάξης με το οριστικό κλείσιμο 200.000 ελληνικών επιχειρήσεων. 


Εφιάλτης, λοιπόν, το σενάριο Μητσοτάκη και όχι όνειρο, και σίγουρα όχι σε βάθος δεκαετίας, αλλά με άμεσες συνέπειες, οι οποίες θα πυροδοτήσουν εξελίξεις και θα πλήξουν βαθύτατα το εύθραυστο, πλασματικό του κύρος.


Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Φυλακές Δομοκού

Exit mobile version