Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΝΤΙΝΟΗΣΗ

Γράφει ο Νικόλαος Λιόκος

Στην εποχή της πληθώρας των πληροφοριών, της ταχύτητας μετάδοσης και του επηρεασμού της συντριπτικής πλειοψηφίας των παγκοσμιοποιημένων ανθρώπων είναι γεγονός πως η τοξικότητα, τα ψεύδη και η παραποίηση της πραγματικότητας έχουν την τιμητική τους.

Ειδικά η πληροφόρηση και ο βομβαρδισμός της κοινής γνώμης με ‘’ειδήσεις’’ κλισέ και τυποποιημένη ξύλινη γλώσσα έχουν ως στόχο το μυαλό και τη σκέψη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα τηλεοπτικά κανάλια και οι κάθε είδους δήθεν ανεπηρέαστες εφημερίδες δεν είναι τίποτα περισσότερο από επιχειρήσεις που κερδίζουν από τις διαφημίσεις και λογικό είναι στο βαθμό που προσφέρουν ποιότητα και αντικειμενική δημοσιογραφία (κάτι το οποίο δεν προσφέρουν) και ως εκ τούτου τα όποια δελτία ειδήσεων δεν είναι τίποτα περισσότερο από μοχλούς πίεσης και επηρεασμού τόσο της κοινής γνώμης όσο και των εκάστοτε κυβερνητικών πολιτικών και δεν έχουν καμία σχέση με την αντικειμενική δημοσιογραφία.

Αυτός είναι ο λόγος που αν κάποιος δει ή διαβάσει πίσω από τις λέξεις θα καταλάβει το μέγεθος της απάτης και του θράσους να επικαλούνται διάφορες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες πως δήθεν εναντιώνονται στην προπαγάνδα και αποτελούν φάρους αντικειμενικής δημοσιογραφίας του τύπου fake news free! από αριστερές φυλλάδες ως πατριδοκάπηλες ιστοσελίδες. 

Αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η καταπληκτική ταινία του 1999 Insider με τους κορυφαίους ηθοποιούς Al Pacino, Russel Crowe και Christopher Plummer(†) που αναφέρεται στα γεγονότα του πολέμου της καπνοβιομηχανίας και την προσπάθειας του παραγωγού του διάσημου show 60 minutes να ξεσκεπάσει την αλήθεια σχετικά με την πολυετή απόκρυψη στοιχείων άμεσα συνδεδεμένων με τη δημόσια υγεία (προβάλλοντας φυσικά τη νεοαριστερή σκοπιά του!). Εκεί θα καταλάβει το ρόλο και τη συμβολή των μεγάλων ειδησεογραφικών ομίλων στην διασφάλιση της αντικειμενικής δημοσιογραφίας!! Μόλις η είδηση αγγίζει την κερδοφορία τότε η αλήθεια μπορεί να παραποιηθεί!!

Ας δούμε τώρα τη συμβολή της ‘’παιδείας’’ όπως παρέχεται στη Ελλάδα, Πατρίδα των πιο μεγάλων φιλοσόφων, ποιητών, Ηρώων και όχι μόνο. Είναι γεγονός πως η παιδεία όπως προσφέρεται από το κράτος δεν έχει σχέση με την καλλιέργεια του νου και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης παρά με το καλούπωμα του νου ώστε να γίνει πιο εύπεπτη η προπαγάνδα του συστήματος παραπληροφόρησης και εκφοβισμού. 

Πρόσφατα μια πολύ καλή μου φίλη μου πρότεινε ένα κείμενο το οποίο διάβασα μέσα στον ωκεανό της διαδικτυακής παρά-πληροφόρησης (όπου ευτυχώς υπάρχουν και κείμενα που μπορούν να προσφέρουν αρκεί να ψάξει κάποιος να τα βρει)  και το οποίο είχε σχέση με την ετυμολογία των ονομάτων των μνηστήρων στην Οδύσσεια. Εκεί λοιπόν κατάλαβα (κάτι το οποίο δεν θυμάμαι να έχω διδαχτεί στο σχολείο) πως τα ονόματα των μνηστήρων δεν ήταν τυχαία. Αν αξίζει να ασχοληθούμε με ένα είναι αυτό του Αντίνοου, του αλαζόνα και εριστικού μνηστήρα τον οποίο στην μνηστηροφονία ο Οδυσσέας σκοτώνει πρώτο. Ο Αντίνοος αντιπροσωπεύει την επίθεση στη σκέψη. Είναι αυτός που επηρεάζει μονίμως αρνητικά τους μνηστήρες και προσπαθεί να τους μετατρέψει σε μια αγέλη μη σκεπτόμενων όντων. 

Απέναντι στην παραπληροφόρηση και την τυφλή προπαγάνδα εμείς ως Χρυσαυγίτες και Εθνικιστές θα συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε, μακριά από παρακμιακούς συνωμοσιολόγους και πολιτικούς προπαγανδιστές δημοσιογραφίσκους. Θα συνεχίσουμε να εναντιωνόμαστε στα ψεύδη των ‘’δημοκρατών’’ και των διαφόρων ‘’πατριωτών’’. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απευθύνεται στο πιο υγιές κομμάτι της Ελληνικής Νεολαίας που οφείλει να είναι πειθαρχημένο στα ιδανικά και τις αξίες της μεγάλης μας Ιδέας ως το μόνο μέσο ελευθερίας. Μακριά από τοξικά ημιμαθή βαρίδια και όλους αυτούς που γύρισαν την πλάτη τους την τελευταία στιγμή θα αγωνιστούμε με το λόγο μας, τις πράξεις μας, τη σκέψη μας και τη γραφίδα μας στο πλευρό του Αρχηγού και των Συναγωνιστών που φυλακίστηκαν άδικα και που συνεχίζουν να προσφέρουν. 

Είναι θέμα τιμής και ας γίνει ότι θέλει ₪  

Exit mobile version