Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

46 χρόνια από την δολοφονία οτυ Ιταλού Εθνικιστή μαθητη Σέρτζιο Ραμέλι στο Μιλάνο από ακροαριστερούς (29 Απριλίου 1975) – Βίντεο

Ο Sergio Ramelli ήταν ένας 18χρονος μαθητής του που φοιτούσε στο τμήμα βιομηχανικής χημείας  του Τεχνικού Ινστιτούτου «Molinari» του Μιλάνου.  Ήταν ο δεύτερος γιος μιας οικογένειας που αποτελείτο από τον πατέρα του Mario, τη μητέρα του Anita, τον 20χρονο αδελφό του Luigi και την οκτάχρονη αδελφή του Simona. Ο Sergio ήταν μέλος του Μετώπου Νεολαίας (Fronte della Gioventú)  του Ιταλικoύ Κοινωνικού Κινήματος (MSI) της περιοχής όπου ζούσε.  Το ότι ανήκε στο εθνικιστικό χώρο ήταν αρκετό ώστε να του αφαιρέσουν τη ζωή κάποια ακροαριστερά καθάρματα. Να θυμίσουμε ότι εκείνα τα μολυβένια χρόνια στη γειτονική Ιταλία κυριαρχούσε το σύνθημα «Ο φόνος ενός φασίστα δεν αποτελεί έγκλημα».

Στις 13 Μαρτίου του 1975, ο Σέρτζιο, επιστρέφοντας στο σπίτι του, δέχεται επίθεση από τέσσερα νεαρά άτομα (όλοι τους φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς) που τον χτυπούν επανειλημμένα με κλειδιά μπουλονιών, βάρους  3,5 κιλών το καθένα, μέχρι να του συντρίψουν  το κρανίο του και τον εγκαταλείπουν ημιθανή στο πεζοδρόμιο, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Διακομίζεται στην πολυκλινική  Ospedale Maggiore  όπου υποβάλλεται  σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Για 47 μέρες θα παραμείνει σε κώμα, κλινικά νεκρός και στις 29 Απριλίου του 1975 θα αφήσει την τελευταία του πνοή.

Τα ακροαριστερά κτήνη συνέχισαν να ενοχλούν την χαροκαμένη οικογένεια  Ραμέλι και μετά το θάνατο του Σέρτζιο με ανώνυμα τηλεφωνήματα και απειλές κατά του πατέρα του και του αδελφού του.

Χρειάστηκε να περάσουν 10 περίπου χρόνια για κινηθούν οι ιταλικές αρχές και να βρεθούν οι ένοχοι της στυγερής δολοφονίας του 18χρονου Εθνικιστή. Μερικοί από αυτούς είχαν δημιουργήσει οικογένειες και ήταν επαγγελματίες γιατροί. Ως είθισται σε παρόμοιες περιπτώσεις, κάποιοι αθωώθηκαν «ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων» ενώ σε κάποιους άλλους επιβλήθηκαν ποινές-χάδια, δυσανάλογες με τη στυγερότητα του εγκλήματος που διέπραξαν.

Κάθε χρόνο, στις 29 Απριλίου, εκατοντάδες Ιταλοί Εθνικιστές τιμούν τη μνήμη του Σέρτζιο Ραμέλι με συγκεντρώσεις και πορείες στον τόπο του μαρτυρίου του.

Camerata Sergio Ramelli: PRESENTE!

Συναγωνιστής Σέρτζιο Ραμέλι: Παρών!

Exit mobile version