Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο “επιτυχημένος” υπουργός Δημοσίας Τάξεως


Δεν αποτελεί στέλεχος της κυβερνώσας παράταξης, αλλά το πασοκικό του παρελθόν τον οδήγησε με ευκολία δίπλα στον πρωθυπουργό ως στενό και αξιόπιστο συνεργάτη του, με χαρτοφυλάκιο ιδιαίτερης συμβολικής αξίας αφού το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ άρχιζε και τελείωσε με το διαβόητο ‘Νόμος και Τάξη”. Λίγοι μήνες χρειάστηκαν μονάχα για να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος το κυβερνητικό σχέδιο για επιβολή του νόμου και δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας για τους πολίτες, κάνοντας τη σύγκριση του σημερινού υπουργού με τον προκάτοχο του – επί ΣΥΡΙΖΑ – τουλάχιστον άδικη για τον τελευταίο, αφού δεν είχε νιώσει την ντροπή να παραδεχτεί ότι κράτος και πολίτες θα μένουν με τα χέρια όρθια μπροστά στην εγκληματικότητα.


Με βαρύγδουπες εξαγγελίες, με κινήσεις εντυπωσιασμού και δήθεν καίριες παρεμβάσεις ο πρωθυπουργός διαφημίζει το έργο του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως για να πείσει ότι η κατάσταση άλλαξε άρδην προς το καλύτερο. Μέχρι και τον φάκελο της Marfin άνοιξε για να κερδίσει – ή να κρατήσει – ψήφους, λέγοντας πως σε λίγους μήνες η υπόθεση θα έκλεινε με επιτυχία, μετά από την σύλληψη των ενόχων. Διανύουμε τον μήνα Ιούνιο και τίποτα δεν έγινε, όμως οι εντυπώσεις έμειναν. Αντίστοιχα ο φάκελος με τα εκατοντάδες ονόματα για τα βαριά εγκλήματα στον κόσμο της “νύχτας” μόνο ως κίνηση εντυπωσιασμού μπορεί να εκληφθεί, αφού ο υπαίτιος της πάταξης του εγκλήματος συντάσσει αναφορές ως παρατηρητής των γεγονότων και τίποτε άλλο.


Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης παραμένει άλυτο, η εγκληματικότητα οργιάζει, η ελληνική κοινωνία ζει σε καθεστώς τρόμου και οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης συνεχίζουν να ζουν στον φανταστικό τους κόσμο, αδυνατώντας να κατανοήσουν τις παρενέργειες της πολιτικής που εφαρμόζουν. Ο πρώτος παριστάνει τον εθνοσωτήρα πλασσάροντας τα εμβόλια και τον ιό ως δίπολο για να φαίνεται επιτυχημένος, ο τελευταίος τον σερίφη πλασσάροντας τα υπομνήματα και τις εξαγγελίες ως αποτελεσματικό όπλο απέναντι σε μια πραγματική απειλή για να φαίνεται αδιάλλακτος. Είναι όμως, και οι δυο τους αποτυχημένοι, όπως αποτυχημένη κρίνεται και η κυβέρνηση στο σύνολο της και το μέγεθος της θα φανεί το επόμενο διάστημα, μόλις υποχωρήσει η προπαγάνδα και έλθουν στην επιφάνεια τα προβλήματα που έκρυψαν κάτω από το χαλί του τρόμου.


Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Φυλακές Δομοκού 2021 

Exit mobile version