Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ως γνωστόν, ανάμεσα στις «δημοκρατικές δυνάμεις» του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» που υπερψήφισαν το χουντικό διάταγμα για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές, ήταν και το αχαρακτήριστο μόρφωμα Βελόπουλου.
Πράγμα φαινομενικώς περίεργο, καθώς αφενός μεν υπήρχε έτσι κι αλλιώς πλειοψηφία για την υπερψήφιση του διατάγματος από τις… λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (Νουδούλα, ΣΥΡΙΖΑ και κλεφτο-ΠΑΣΟΚ), οπότε ήταν αχρείαστη η ψήφος των γιαλαντζί «υπερπατριωτών» του Βελόπουλου. Που θα μπορούσε να καταψηφίσει εκ του ασφαλούς, μόνο και μόνο για να αλιεύσει ψήφους από τους εθνικιστές. Γιατί άραγε δεν το έπραξε ή μάλλον γιατί δεν του επέτρεψαν τα «μεγάλα αφεντικά» να το πράξει;


Υπάρχουν κάποια σοβαρά θέματα, στα οποία πρέπει να υπάρχει όσο δυνατόν μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ασχέτως των στενών μικροκομματικών συμφερόντων κάθε κόμματος του «συνταγματικού τόξου». Όπως π.χ. η επιβολή των Μνημονίων τα προηγούμενα χρόνια, που υποχρεώθηκαν να υπερψηφίσουν και οι τότε «υπερπατριώτες» του Καρατζαφέρη (συμπεριλαμβανομένου και του Βελόπουλου…), ενώ η ψήφος τους δεν ήταν αναγκαία!


Ανάλογης σπουδαιότητας για το σύστημα είναι και ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει ανεκτή οποιαδήποτε διαφοροποίηση από το -απολύτως ελεγχόμενο από το σύστημα- μόρφωμα Βελόπουλου, έστω και για λόγους μικροκομματικού καιροσκοπισμού!
Και παρεμπιπτόντως, κυκλοφορούν φήμες ότι το μόρφωμα Βελόπουλου είναι «ανάχωμα μιας χρήσεως» και δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές, καθώς θα ενσωματωθεί στο μεγάλο κόμμα της… «δεξιάς πολυκατοικίας», δηλαδή στην Νουδούλα του Μητσοτάκη***. Οπότε, δε θα χρειαστεί καν να κάνει τα… γλυκά μάτια στους εθνικιστές!


***Και δε θα είναι η πρώτη φορά, καθώς ο… μέγας υπερπατριώτης Βελόπουλος είχε προσχωρήσει το 2012 στην Νουδούλα του Σαμαρά, όπου παρέμεινε ως το 2015…

Exit mobile version