Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ;

Όπως είναι γνωστό, τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση, δια του αρμοδίου υπουργού Μηταράκη, αναγνώρισε νομοθετικά την Τουρκία ως «ασφαλή τρίτη χώρα» για όσους προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Σομαλία και ζητούν άσυλο στην Ελλάδα με την ιδιότητα του πρόσφυγα.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, το αίτημα ασύλου στην Ελλάδα θα
απορρίπτεται, καθώς θεωρείται ότι θα έπρεπε να υποβληθεί και να εξεταστεί στην Τουρκία. Θεωρητικά, όλοι αυτοί που δεν θα έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου, θα επιστρέφονται στην «ασφαλή χώρα» προέλευσης, δηλαδή την Τουρκία.
Κατόπιν αυτού, προκύπτει το εξής ερώτημα: πρόκειται για αλλαγή πολιτικής της
κυβέρνησης Μητσοτάκη ή για επικοινωνιακή φωτοβολίδα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα;
Δεδομένο 1 ο : η Τουρκία εφαρμόζει τη σύμβαση της Γενεύης περί των προσφύγων μόνο για Ευρωπαίους πολίτες και δίνει προσωρινό καθεστώς πρόσφυγα μόνο σε Σύριους.
Δεδομένο 2 ο : Από τον Μάρτιο του 2020, η Τουρκία αρνείται οποιαδήποτε επιστροφή λαθρομεταναστών από την Ελλάδα.
Δεδομένο 3 ο : Δεν υπάρχει συμφωνία της Ελλάδας με τις παραπάνω χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών για την απευθείας επαναπροώθησή τους – όπως υπάρχει π.χ. με την Αλβανία.
Άρα, στην πράξη, από τη μια θα απορρίπτεται το αίτημα ασύλου των αιτούντων της συγκεκριμένης κατηγορίας, αλλά απ’ την άλλη θα παραμένουν στην Ελλάδα υπό καθεστώς ανοχής, εφόσον δεν τους δέχονται ούτε η Τουρκία ούτε οι χώρες προέλευσής τους!
Συνεπώς, «εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε, αλλά δυστυχώς ο Ερντογάν…».
«Λαθρομεταναστευτοφάγοι» της Νουδούλας, το μάθαμε το παραμυθάκι σας και δεν πιάνει πλέον! Βρείτε… άλλο καινούργιο!

Exit mobile version