Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΣΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΝΑ;

Με αφορμή την εξαγγελία του πανελληνίου συνεδρίου γονιμότητας και στην  συνέχεια την ματαίωσή του ύστερα από το «κράξιμο» πολλών (κυρίως γυναικών), μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απευθύνομαι σ’ εσένα νέα Ελληνίδα και επιθυμώ να καταθέσω την ταπεινή μου άποψη για το θέμα, καθώς και τα ερωτήματά μου.
Πρέπει να διευκρινήσω ότι απευθύνομαι σ´εσένα νέα Ελληνίδα που μπορείς να τεκνοποιήσεις, αλλά από άποψη και επιλογή ή και ιδεολογία, αρνείσαι να το κάνεις.
Τα επιχειρήματά σου γνωστά: 
«είναι επιλογή μου»,  «έχω δικαίωμα  να διαθέσω το σώμα μου όπως θέλω εγώ», «θέλω την Ελευθερία μου»,
«θέλω να κάνω καριέρα», «Θέλω να αποκτήσω χρήματα και με αυτά να περνάω καλά, να ντύνομαι με ακριβά ρούχα, να τρώω σε εστιατόρια πολυτελείας, να αγοράζω ακριβά κοσμήματα, να στολίζομαι, να πηγαίνω ταξίδια στο εξωτερικό», «θέλω να διαθέτω τον ελεύθερο χρόνο μου όπου θέλω εγώ και όχι στο μεγάλωμα παιδιών, γιατί αυτό το θεωρώ σκλαβιά.!»


Έχω λοιπόν Ελληνιδούλα μου καταλάβει ότι αυτό που σε ενδιαφέρει όσο είσαι νέα, είναι μόνο το τομάρι σου, αλλά δεν έχεις σκεφτεί και το μετά.
Δεν θα είσαι για πάντα νέα !
Τα νειάτα περνούν Ελληνιδούλα μου σαν το νερό και έρχονται τα έρμα τα γηρατειά που κουβαλούν μαζί τους ανημπόρια, αρρώστιες και βάσανα. 
Αν υποθέσουμε ότι σε αυτή τη φάση της ζωής σου αρρωστήσεις για πρώτη φορά, τι θα κάνεις;
Σίγουρα θα καλέσεις το ασθενοφόρο να σε μεταφέρει  στο νοσοκομείο.
Το ασθενοφόρο το οδηγεί  ένας οδηγός και τον συνοδεύει και ένας διασώστης.
Αυτούς τους δύο τους γέννησαν δύο μανάδες που αντίθετα από εσένα είπαν ναι στη μητρότητα και έτσι τα παιδιά τους  σε βοηθούν την ώρα της ανάγκης σου. 
Τι λες σε αυτές τις μανάδες ; Έπραξαν σωστά ή σκλάβωσαν τη ζωή τους για να μεγαλώσουν παιδιά ; 
Στη συνέχεια, όταν φτάσεις στο νοσοκομείο θα έχεις την απαίτηση να σε δει ο γιατρός, ή και να σε χειρουργήσει, να σε νοσηλεύσει η νοσοκόμα, να σου φέρει φαγητό η σερβιτόρα, να σου καθαρίσει τον θάλαμο η καθαρίστρια και πάει λέγοντας.
Όλους αυτούς που θα σε υπηρετήσουν, τους γέννησαν κι’αυτούς μανάδες.
Τι λές και γ’αυτές τις μανάδες,  έπραξαν σωστά ή σύμφωνα με τις αντιλήψεις σου, υπήρξαν και αυτές σκλάβες της μητρότητας;
Αν την ώρα που πονάς και καλείς με αγωνία το ασθενοφόρο, σου πουν ότι λόγω πολλών περιστατικών και ελλείψει προσωπικού θα καθυστερήσει για μερικές ώρες, τι θα σκεφτείς ;
Νομίζω ότι πάνω στον πόνο σου θα πείς και θα αναρωτηθείς με αγωνία: «ΕΛΕΟΣ ! »  » Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να με βοηθήσει;» ,
Γιά να βρεθεί να σε βοηθήσει ένας άνθρωπος την ώρα που θα τον έχεις ανάγκη, πρέπει να έχει προηγηθεί η γέννησή του και το μεγάλωμά του, από μία μητέρα.
Γιά να μην σε κουράσω άλλο Ελληνιδούλα μου, έχω τη γνώμη ότι πρέπει να κάνεις οικογένεια.
Αν το κάνεις θα είναι (κατά την ταπεινή μου γνώμη), το ωραιότερο και ιερότερο από όσα θα έχεις κάνει στη ζωή σου.
Αν δεν το κάνεις, θα είσαι το μοναδικό θηλυκό ζώο του πλανήτη γη, που λέει όχι στην μητρότητα.

Νικόλαος Η. Σκαντζός

Exit mobile version