Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΝΕΑ «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»: ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ, ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ!

Μόλις το σύστημα εμφάνισε τις μάσκες και επέβαλλε την μασκοφορία, με το πρόσχημα ότι είναι μέσον προστασίας από τον κορωνοϊό, επισημάναμε πως οι μάσκες – φίμωτρα είναι το σύμβολο της νέας «κανονικότητας» που θέλουν να μας επιβάλουν! Κι όπως συμβαίνει συνεχώς, επιβεβαιωνόμαστε και σ’ αυτό!

Όπως, λοιπόν, δήλωσε στο Channel 5 η Βρετανίδα καθηγήτρια Σούζαν Μίτσι, βασικό στέλεχος της επιτροπής των επιδημιολόγων που «συμβουλεύει» την κυβέρνηση Τζόνσον, οι μάσκες θα μείνουν στη ζωή μας για… πάντα, ανεξαρτήτως αν θα εκλείψει ο κορωνοϊός, με το πρόσχημα της προστασίας από άλλους ιούς, όπως π.χ. την κοινή γρίπη!

Μάλιστα, η θρασύτατη αυτή «ειδικός» παρομοίωσε την χρήση της μάσκας με τη ζώνη ασφαλείας που φοράμε στα αυτοκίνητα και για να την συνηθίσουμε, μας συστήνει να ελέγχουμε αν έχουμε πάρει μαζί μας μάσκα όταν βγαίνουμε από τα σπίτια μας, όπως ελέγχουμε αν έχουμε πάρει μαζί τα κλειδιά μας κι άλλα απαραίτητα. Πάρτε μια γεύση: «Νομίζω ότι έχουμε αλλάξει πολλές συμπεριφορές στις ζωές μας. Φορούμε πλέον κανονικά ζώνες ασφαλείας, πράγμα που δεν το συνηθίζαμε. Όταν βγάζουμε τους σκύλους μας για βόλτα στα πάρκα, μαζεύουμε τις ακαθαρσίες τους. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι υπάρχει μια απειλή και διαπιστώνουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι για να τη μειώσουν για τους ίδιους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τις κοινότητες όπου ζουν. Μιλάμε για τη συμπεριφορά της τήρησης κοινωνικών αποστάσεων όταν είμαστε σε κλειστούς χώρους, να διασφαλίζουμε ότι υπάρχει καλός εξαερισμός και σε αντίθετη περίπτωση να φορούμε μάσκες προστασίες, να καθαρίζουμε τα χέρια μας και τις επιφάνειες. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό μακροπρόθεσμα και θα είναι καλό όχι μόνον για την προστασία από τον κορωνοϊό, αλλά και από άλλες ασθένειες».

Κι όταν ρωτήθηκε για πόσο θα κρατήσει η μασκοφορία, έδωσε την εξής αφοπλιστική απάντηση: «Νομίζω για πάντα σε κάποιο βαθμό»!

Παρόμοιες απόψεις εξέφρασε και η «ειδικός» στις λοιμώδεις ασθένειες του πανεπιστημίου του Yale, Σίλα Σενόι: «Τώρα που περάσαμε κι αυτό, γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι να φοράμε μάσκα. Μάθαμε ότι είναι εφικτό»! Εννοώντας ως «εφικτό», ότι αφού το επιβάλλαμε και μεγάλο μέρος του κόσμου το δέχτηκε…

Οι Έλληνες κι όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι του κόσμου ένα καθήκον έχουν – αν θέλουν να παραμείνουν ελεύθεροι: να αντισταθούν στα σχέδια και τα σύμβολα της νέας «κανονικότητας»!

Exit mobile version