Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χρυσογόνος Ιούλιος 2014: Όταν ο Σαμαράς μιλούσε (κατά λάθος;) για άδικη καταδίωξη της Χρυσής Αυγής…

Να θυμηθούμε μια πολύ σημαντική επισήμανση που είχε κάνει ο τότε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος σε άρθρο του, το οποίο δημοσίευσε το «Έθνος» τον Ιούλιο του 2014. Αναφερόμενος στην ομιλία Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο, την οποία χαρακτήρισε ως «άτονη» και ότι «αντιμετωπίσθηκε με γενική αδιαφορία», λέει τα εξής στην τελευταία παράγραφο του κειμένου του: «Συμβολικά, αξιοσημείωτο είναι ότι, σε αντίθεση με τον Ιταλό, ο Έλληνας πρωθυπουργός προτίμησε, στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, να χρησιμοποιήσει την αγγλική γλώσσα αντί της μητρικής του.

Ανεξάρτητα από το τι επιδίωκε να «αποδείξει», το μόνο που κατόρθωσε ήταν να εκτεθεί, αφού μιλώντας για τη δικαστική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής αντί του ακριβούς όρου prosecution (άσκηση ποινικής δίωξης) έκανε λόγο για persecution (άδικη καταδίωξη)! Με όλα αυτά η προεδρία αποδείχθηκε μια χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα.».

Σημαντικό είναι το σημείο όπου ο Χρυσόγονος αναφερόμενος στον πρωθυπουργό υποστηρίζει ότι χαρακτηρίζει ως άδικη καταδίωξη την μεταχείριση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Θα μπορούσε, βεβαίως, κάποιος να υποστηρίξει ότι ο Σαμαράς «απλώς» έκανε ένα γλωσσικό ολίσθημα. Είναι, όμως, έτσι; «Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει», υποστηρίζει ένα γνωμικό και αυτό προφανώς ισχύει και για αυτά τα συγκεκριμένα λόγια του Σαμαρά! Μέσα στον κενό και άνευ περιεχομένου λόγο του, το υποσυνείδητο ώθησε τον Σαμαρά να χαρακτηρίσει την δίωξη κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ όπως ακριβώς είναι: άδικη καταδίωξη, με ξεκάθαρα πολιτικό περιεχόμενο.

Και αυτή η άδικη καταδίωξη (“persecution”) οδήγησε σε καταδίκη και φυλάκιση αθώων ανθρώπων…

Exit mobile version