Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή, οι “πατριώτες” και η ελευθερία της γνώμης


Ο πλήρης αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ, φιλοκυβερνητικά και μη, δεν είναι νέο φαινόμενο. Ήδη από το 2013 οι λεγόμενοι προστάτες της δημοκρατίας μας φίμωναν με πρόφαση τον ακραίο λόγο και την ακραία ιδεολογία, για την οποία 7 χρόνια αργότερα ένα δικαστήριο που ακόμα δεν έχει εκδώσει το νομικό σκεπτικό της καταδίκης μας, μας καταδίκασε ώστε να “νικήσει η δημοκρατία”.

Για ιδέες λοιπόν καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή και το μαρτυρούν και οι ίδιοι, όμως ούτε αυτό είναι αρκετό, αφού όλοι έχουν το δικαίωμα στην άποψη, όχι όμως και η Χρυσή Αυγή. Εντύπωση προκαλεί πως σε έντυπα του λεγόμενου πατριωτικού χώρου φιλοξενούνται άρθρα ακόμα και εθνικιστών, οι οποίοι υπερασπίζονται με σθένος το Ισραήλ και τον εβραίικό λαό, όπως λόγου χάρη η εφημερίδα “Δημοκρατία” και ο Μαρδοχαίος Φριζής, εφημερίδα η οποία κάποτε δημοσίευε άρθρα του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Μιχαλολιάκου, αλλά σταμάτησε ΚΑΙ αυτή να τα φιλοξενεί για να μην… εκτεθεί. Σε διπλανές στήλες αρθρογραφούν ελεύθερα και μόνιμα πρόσωπα με απόψεις που εκφράζει και η Χρυσή Αυγή για συγκεκριμένα ζητήματα, με τη διαφορά ότι αυτά έχουν το δικαίωμα και το ακαταλόγιστο να γράφουν ακόμα και για απελάσεις λαθρομεταναστών, όταν όμως το έκανε η Χρυσή Αυγή οι πόρτες έκλειναν μία προς μία γιατί οι απόψεις αυτές είναι ρατσιστικές.

Τελικά όλοι έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη γνώμη και μπορούν να αρθρογραφούν σε έντυπα με οποιαδήποτε ιδιότητα: υπέρ των Εβραίων του Ισραήλ, υπέρ της εθνικής μνήμης των Εβραίων, υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όμως εάν δηλώνεις Χρυσαυγίτης πρέπει να φιμωθείς! Σελίδες και λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και η επίσημη κομματική ιστοσελίδα έχουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ και απενεργοποιηθεί!

Αδικήματα γνώμης στην “ελεύθερη” και “δημοκρατική” Ελλάδα ΜΟΝΟ για τη Χρυσή Αυγή, “πατριώτες” και “εθνικιστές” παντός είδους και εθνικοτήτων μπορούν ελεύθερα να εκφράζουν την άποψη τους, ακόμα και να μας κατηγορούν χωρίς βέβαια να μας δίνουν την ευκαιρία αντιλόγου.


Ματθαιόπουλος Αρτέμης
Φυλακές Δομοκού 2021

Exit mobile version