Συνεχίζονται οι έρευνες για την αποτελεσματικότητα των πειραματικών εμβολίων –με πειραματόζωα όσους τα κάνουν!
Σύμφωνα, λοιπόν, με μελέτη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης που δημοσιεύουν οι -ανωτέρω πάσης υποψίας… ψεκασμού!- New York Times, η αποτελεσματικότητα με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson φτάνει μόλις στο 33% απέναντι στην λεγόμενη «ινδική» μετάλλαξη, που ευθύνεται για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές χώρες, αλλά και απέναντι στις άλλες μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, τα ίδια μικρά ποσοστά αποτελεσματικότητας ισχύουν και για το εμβόλιο της AstraZeneca!
Η μελέτη βασίστηκε σε δείγματα αίματος που περισυνελέγησαν από εμβολιασμένους με τα σκευάσματα που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ.
Όπως σημειώνουν οι Times της Νέας Υόρκης, τα εκατομμύρια ανά τον κόσμο πειραματόζωα που εμβολιάστηκαν με τα εμβόλια της J&J και της AstraZeneca μπορεί να χρειαστεί να λάβουν και άλλη μια δόση – ή με «ενισχυτικό» εμβόλιο των ιδίων εταιρειών ή με ένα από τα εμβόλια mRNA της Pfizer-BioNTech ή της Moderna!
Εις ότι αφορά τώρα το εμβόλιο της Pfizer, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι μόλις 39% αποτελεσματικό κατά της μόλυνσης με κορωνοϊό και μόλις 41% αποτελεσματικό στην πρόληψη των συμπτωμάτων του κορωνοϊού!
Αυτά τα ολίγα και οι έρευνες και οι δοκιμές συνεχίζονται! Όσο περισσότερα πειραματόζωα εμβολιαστούν, τόσο πιο αξιόπιστα θα είναι τα αποτελέσματα των… ερευνών! Γι’ αυτό, εμβολιαστείτε! Όπως επαναλαμβάνει μονότονα και ο πρωθυπουργός μας, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί!