Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Casus belli για τους ακρίτες οι νέες υπερδομές σε Χίο και Λέσβο

Μπορεί στην Σάμο η κατασκευή και τα εγκαίνια της νέας υπερδομής να έγιναν χωρίς λαϊκές αντιδράσεις, αλλά σε Χίο και Λέσβο τα πράγματα είναι… αλλιώς!

Η απουσία αντιδράσεων στην Σάμο έχει αιτία στο ότι το προηγούμενο hotspot ήταν στην άκρη της πρωτεύουσας του νομού, ενώ η νέα υπερδομή είναι μακρύτερα.

Ήδη, λοιπόν, στην Χίο εντείνονται οι διεργασίες από την πλευρά της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα και των των Συμβουλίων Βροντάδου, Συκιάδας, Λαγκάδας και Καρδαμύλων, προκειμένου να υπάρξει οργάνωση ενόψει της επιχειρούμενης έναρξης εργασιών στην περιοχή του Θόλους. Η οποία έναρξη των εργασιών, υπολογίζεται για τα μέσα του Οκτωβρίου.

Οι αιτίες της… «θερμής» υποδοχής που ετοιμάζουν οι κάτοικοι στα ΜΑΤ, είναι πολλές.

1ον) Η αποκάλυψη του Κούλη στην Δ.Ε.Θ., ότι οι δομές στα νησιά θα είναι μόνιμες και άρα θα σημειωθούν στον χάρτη ως επίσημες πύλες εισόδου λαθρομεταναστών από τα κυκλώματα των δουλεμπόρων.

2ον) Η νέα υπερδομή θα είναι τριπλάσια σε έκταση –και χωρητικότητα- από την υφιστάμενη δομή στην ΒΙΑΛ.

3ον) Οι Χιώτες δε μασάνε το παραμύθι της χούντας Μητσοτάκη περί «κλειστών» δομών, διότι μόνο κλειστές δε θα είναι! Και αποκλείεται να είναι κλειστές, εφόσον έχουν χρηματοδοτηθεί από την Κομισιόν, που απαγορεύει και δεν χρηματοδοτεί κλειστές δομές!

4ον) Επίσης, δε μασάνε το παραμύθι περί… «απελάσεων», καθώς όπως τονίζεται και στη σχετική ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα «βασικό αφήγημα της Ν.Δ. ήταν οι επιστροφές μεταναστών προς την Τουρκία, όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Μάλιστα δεσμευόταν για 10χιλιάδες επιστροφές άμεσα! Κατά το πρώτο εξάμηνο με κυβέρνηση Ν.Δ. εισήλθαν παράνομα από την Τουρκία, περισσότεροι από 56.000 μετανάστες, ενώ οι επιστροφές προς αυτήν μετά από 2+χρόνια είναι μόλις κάποιες δεκάδες, οι οποίες μάλιστα έγιναν οικειοθελώς!».

Ανάλογες αντιδράσεις προβλέπονται και στην Λέσβο…

Οπότε, αναμένονται σκηνές Φεβρουαρίου 2020, με τους κατοίκους να αντιστέκονται σθεναρά στους πραιτοριανούς της χούντας! Θυμάται άραγε η χούντα Μητσοτάκη ποιος κέρδισε τότε;

Exit mobile version