Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξηλώνεται το «πουλόβερ»! Μετά το Brexit έρχεται το Polexit!

Συνθήκες εξόδου της Πολωνίας από την Ε.Ε. (Polexit!) διαμορφώνονται με την γενναία απόφαση του πολωνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου περί υπεροχής του εθνικού δικαίου έναντι του «ευρωπαϊκού» – της Ευρώπης των τοκογλύφων!

Υπενθυμίζουμε, ότι στην ετυμηγορία του το Συνταγματικό Δικαστήριο υπό την προεδρία της Γιούλια Πζελέμπσκα, η οποία θεωρείται άνθρωπος του προέδρου του κυβερνώντος πατριωτικού κόμματος PiS, Γιάροσλαβ Κασίνσκι, απεφάνθη ότι «η απόπειρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναμειχθεί στην πολωνική δικαιοσύνη παραβιάζει τους κανόνες της υπεροχής του Συντάγματος και της εθνικής ακεραιότητας, η οποία παραμένει ανέγγιχτη στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Στο σκεπτικό της απόφασης –με την οποία συμφώνησαν 10 από τους 12 δικαστές- η Πζελέμπσκα απαρίθμησε μία σειρά άρθρων της Συνθήκης, τα οποία δεν συνάδουν με το Σύνταγμα της Πολωνίας και έκρινε ότι τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα «έχουν υπερβεί τις αρμοδιότητές τους».
Μάλιστα, με την απόφαση συμφώνησε ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος PiS Γιάροσλαβ Κασίνσκι, τονίζοντας ότι «Στην Πολωνία το Σύνταγμα υπερέχει έναντι άλλων πηγών δικαίου. Ο,τιδήποτε άλλο θα σήμαινε ότι, πρώτον, η Πολωνία δεν είναι κυρίαρχο κράτος και, δεύτερον, ότι η Πολωνία δεν είναι δημοκρατία».
Εναντίον της απόφασης τάχθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας, που σε κοινή τους ανακοίνωση υποστήριξαν ότι «η Πολωνία έχει νομική και ηθική υποχρέωση ως μέλος της Ε.Ε. να τηρεί πλήρως και άνευ όρων τους κανόνες του ευρωπαϊκού μπλοκ. Αυτό δεν είναι απλώς μια ηθική δέσμευση. Είναι επίσης μια νομική δέσμευση».

Όπως φαίνεται, ξηλώνεται το «πουλόβερ» και μετά την Βρετανία, αργά ή γρήγορα, θα ακολουθήσει το δρόμο της εξόδου από την Ε.Ε. η Πολωνία και ίσως ακολουθήσουν κι άλλες χώρες. Με την Ουγγαρία, να θεωρείται η επομένη… 

Πρόκειται αναμφίβολα για μια θετική εξέλιξη! Οι λαοί της Ευρώπης ξυπνάνε και συνειδητοποιούν πως δε θα χαθούν, χωρίς την Ε.Ε.! Αντιθέτως, θα ξαναβρούν τη χαμένη εθνική τους ανεξαρτησία.

(ΥΓ): Και στα δικά μας!

Exit mobile version