Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ 85% ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!

Γράφει: Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου

Οι  κινήσεις, βέβαια, γίνονται με  τις υπερατλαντικές ευλογίες και προτροπές!

Ο στόχος της κυβέρνησης, που είναι η συρρίκνωση έως και η εξάλειψη της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Υπενθυμίζω  ότι η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ή Ε.Α.Σ. είναι ένας όμιλος εταιρειών που ιδρύθηκε το 2004 με τη συγχώνευση της ΠΥΡ.ΚΑΛ., που ιδρύθηκε το 1874 και για περισσότερα από 130 χρόνια δραστηριοποιείται στην κατασκευή πυρομαχικών μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαμετρημάτων συμβατών με ΝΑΤΟϊκού τύπου οπλικά συστήματα, και της Ε.Β.Ο., που ιδρύθηκε το 1977 και δραστηριοποιείται στην κατασκευή όπλων φορητού οπλισμού, όλμων, οπλικών συστημάτων, προωθητικών πυρίτιδων και γεμισμάτων, καθώς επίσης και πυρομαχικών μεσαίων και μεγάλων διαμετρημάτων.Τα Ε.Α.Σ. ανήκουν στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, απασχολούν 1.070 άτομα και αποτελούνται από τον Αμυντικό Τομέα και τον Πολιτικό Τομέα, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν τρεις θυγατρικές εταιρείες. Ο Αμυντικός Τομέας λειτουργεί πέντε σύγχρονα Συγκροτήματα Εργοστασίων.
Τα ψώνια Μητσοτάκη από Γαλλία περιλαμβάνουν 3 φρεγάτες Belharra (τύπου FDI-HN από την Naval Group, παραδοτέες 2025-2026) και 3 κορβέτες Gowind (τύπου GoWind 2500 στην τιμή των 350 εκατομμυρίων ευρώ έκαστη), παράλληλα με τα 6 επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Επιπλέον, προβλέπεται η γαλλική Naval Group να συνάψει συμβόλαιο εκσυγχρονισμού των 4 γερμανικών φρεγατών τύπου MEKO, ενταγμένων στο ελληνικό Π.Ν. από το 1998.Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει «ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος – Γαλλίας», και εμπλοκή της χώρας σε «αποστολές στη Μέση Ανατολή και στο Σαχέλ»!

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΕΙΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ  ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ  ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ; (Ρητορική η ερώτηση!)
Αντίθετα εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο πολεμικών σχεδιασμών και εξοπλιστικών ανταγωνισμών που προσπαθούν να παρουσιάσουν ως διασφάλιση των «εθνικών συμφερόντων» (έναντι της Τουρκίας) και ως εγγύηση ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας! 
Στην πραγματικότητα, όλα αυτά αφορούν την ενίσχυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, του επιθετικού Ευρωατλαντικού άξονα σε συνθήκες εν εξελίξει Παγκοσμίου πολέμου.
Ο ανταγωνισμός συμφερόντων με τον Σουλτάνο χωρίς να εξασφαλιστεί και η ελληνική  και η εμπλοκή στους ληστρικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ  ως ο μονόδρομος για τα εθνικά συμφέροντα, εκθέτει ακόμα πιο πολύ την χώρα και τον λαό!

Exit mobile version