Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΘΑΜΩΝΕΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΣΕΙ!

Γράφει : Ιωάννης Λαμπρογιαννης του Αναστασίου

Από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου εφαρμόζονται  τα νέα μέτρα όσον αφορά τους εμβολιασμένους πολίτες σε κλειστούς χώρους εστίασης  και διασκέδασης, αλλά και η άρση των περιοριστικών μέτρων και στις κόκκινες περιοχές.

Ειδικότερα, ισχύει πλήρης ελευθερία για τους θαμώνες σε κλειστούς χώρους, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως και προ κορωνοϊού.

Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κ.ά. να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι, ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης: «Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα”.

Σύμπλευση με τις αποφάσεις της κυβέρνησης εκφράζουν τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και η Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας  συμφωνεί με το Κράτος, όπως αποδείχθηκε με την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.Σας καλώ να αναλογισθείτε τις ευθύνες σας και να συνεχίσετε, εν υπακοή προς το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας, την πορεία μας προς τον ουρανό”. 

Βλέπει ότι πληθαίνουν οι φωνές αμφισβήτησης και θεωρεί ότι χαίρεται ο διάβολος να ποτίζουμε το δένδρο του διχασμού, ενώ το να κλειδώνει τις εκκλησίες κάθε Κυριακή ενώ ισχύει πλήρης ελευθερία για τους θαμώνες σε κλειστούς χώρους, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως και προ κορωνοϊού, δεν το λαμβάνει υπ’οψιν.

Έτσι θεωρεί ότι υπηρετεί Η Εκκλησία του Χριστού τον Μέγα Απόστολο των Εθνών Παύλο και συνεχίζει με το “Στώμεν καλώς και στώμεν μετά φόβου”

Εδώ γίνεται σαφέστατα κατανοητό οι συνδιαλλαγή Κράτους και Πολιτείας όταν ο Προκαθήμενος ευχαρίστεί το Μητσοτάκη για τον Νόμο περί Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον οποίο ύστερα από 200 χρόνια, την πλειοψηφία των μελών των συμβουλίων των Εκκλησιαστικών Σχολών θα έχει η Εκκλησία. 

«Το κράτος όπως στηρίζει κάθε επιστήμη, θα στηρίξει ασφαλώς και εκείνη της Θεολογίας. Οι απόφοιτοι των Θεολογικών Σχολών είναι ευπρόσδεκτοι στον χώρο της Ιεροσύνης. Μας χρειάζονται όμως και οι παραγωγικές σχολές της Εκκλησίας και ο δρόμος έχει ανοίξει πλέον», τόνισε ο μακαριότατος. Κατά τη συνάντηση, πρότεινε επίσης στον πρωθυπουργό ένα έργο αναγκαίο και απαραίτητο, όπως το χαρακτήρισε. Τη σύσταση κοινής Επιτροπής Πολιτείας-Εκκλησίας με σκοπό τη μελέτη και την επίλυση των πολλών προβλημάτων που έχουν αναδειχθεί. 

Και φυσικα ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την πρόταση!

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΑΓΙΟΥ

Ἡ Ἐκκλησία δὲν εἶναι δικό τους καΐκι, νὰ κάνουν βόλτες· εἶναι τὸ σκάφος τοῦ Χριστοῦ. Αὐτοὶ εἶναι κατακριτέοι. Τὸ μόνο ποὺ τοὺς ἐνδιαφέρει εἶναι νὰ ἔχουν μεγάλο μισθό, πολυτελὲς αὐτοκίνητο, νὰ τρέχουν στὶς διασκεδάσεις… Καὶ ὕστερα κάνουν νόμο νὰ παντρεύωνται μὲ πολιτικὸ γάμο, νομιμοποιοῦν τὶς ἀμβλώσεις… Τί θὰ κάνη ὁ Θεός, ἄλλο θέμα.

Ἁγ. Παϊσίου ΛΟΓΟΙ Β’ «Πνευματικὴ Ἀφύπνιση» -26-

Exit mobile version