Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Ή ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ;

Γράφει : Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου

https://ioannislamprogiannis.blogspot.com/

Από το σκηνικό των τηλεοπτικών πάνελ με αντικείμενο τη θεία κοινωνία δεν θα μπορούσε να λείπει και ο γνωστός για τις απόψεις του, υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης. 

Μιλώντας στον αγαπημένο τηλεοπτικό σταθμό της κυβέρνησης ΣΚΑΪ τόνισε ότι μετέχει στη θεία κοινωνία συχνά θεωρώντας το αναφαίρετο δικαίωμά του και πως «στηρίζει» την Εκκλησία στο σοβαρό αυτό θέμα, προσθέτοντας ότι η κριτική στάση απέναντί της είναι καθαρή προπαγάνδα των αθειστών.

Το ίδιο βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του «άδειασε» όλους τους «σταυροφόρους» του κόμματός και επανήλθε την επόμενη μέρα στο θέμα. «Θέλετε να στέλνουμε τα ΜΑΤ στις εκκλησίες;», ρώτησε τους συνομιλητές του κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκπομπής, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι εκτός από πιστός χριστιανός είναι και θρησκόληπτος.

Από την άλλη η υπουργούς η Μαριέττα Γιαννάκου απάντησε «Ακουσα με έκπληξη όλη αυτή την υπόθεση περί θείας μετάληψης και απόρησα. Αυτά τα θέματα δεν είναι θρησκευτικά, είναι επιστημονικά και θα πρέπει να σοβαρευτούμε. Πέραν των πολιτικών και η Εκκλησία η ίδια, που αποτελεί μια πανίσχυρη κοινωνική δύναμη, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», αποδεικνύοντας ότι σέβεται τη θέση της ως επιστήμονα και κυρίως ως θεσμικού παράγοντα.

Έρχεται σήμερα δια στόματος του Προκαθημένου και ιδιαίτερα του Μητροπολίτου Λάρισας η μετά προθυμίας προσαρμογή και υιοθέτηση εξελίξεων που θεωρούνται ορθολογικές για την εσωτερική λειτουργία της Εκκλησίας, διαγράφοντας θρησκευτικές αντιλήψεις αιώνων ότι ο συγχρωτισμός στις εκκλησίες στην εποχή του κορονοιού βλάπτει γι’αυτο τελούνται με ελάχιστους πιστούς οι Λειτουργίες και κεκλεισμένων των θυρών, την στιγμή που στους χώρους εστίασης και τα νυχτερικά κέντρα οι εμβολιασμένοι κυκλοφορούν ελεύθερα! Αναρωτιέμαι γιατί στις  Λειτουργίες δεν θα μπορούσε να ισχύσει το ίδιο!

Η κρίση του κορωνοιού πάντως μάς δίνει την ευκαιρία να αναρωτηθούμε «ποιοι είμαστε» και ότι είτε είναι σχέδιο είτε όχι η ανθρωπότητα παγκοσμίως έχει εξουθενωθεί και γονατίσει και παγκοσμίως  εγκαθιδρύεται  μία δικτατορία της υγείας. Δημιουργείται ένας νέος κόσμος, στον οποίο δεν θα έχουν θέση όσοι δεν συμφωνούν με το αυτό σχέδιο!

Exit mobile version