Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μνημόνιο για την «ένταξη των μεταναστών» υπέγραψε η χούντα Μητσοτάκη με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Μνημόνιο «κατανόησης για την υποστήριξη των προσπαθειών ένταξης των προσφύγων και αιτούντων άσυλο» στην Ελλάδα, συνυπέγραψαν το υπουργείο (Λαθρο) Μετανάστευσης και Ασύλου και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Το μνημόνιο, υπέγραψε από ελληνικής πλευράς η υφυπουργός (Λαθρο) Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη, Σοφία Βούλτεψη, η οποία αμέσως μετά δήλωσε πανευτυχής: «Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και μόνο μέσα από τις συνέργειες μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ένα τόσο απαιτητικό ανθρωπιστικό έργο».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της  Ύπατης Αρμοστείας, ο στόχος είναι: «να στηρίξει τις ενταξιακές δράσεις της κυβέρνησης, καθώς και να σχεδιάσει και να ξεκινήσει νέες πιλοτικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, θα παράσχει τεχνική υποστήριξη στην κυβέρνηση με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών σχετικά με την ένταξη των προσφύγων.

Επίσης, αναλαμβάνει τη συλλογή και παροχή στοιχείων για τις δεξιότητες και την εξειδίκευση των προσφύγων, προκειμένου να συμβάλει στο να μεγιστοποιηθούν οι ευκαιρίες που θα έχουν, όπως και η προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία».

Σε όσους τους ψήφισαν για να… διώξουν τους λαθρομετανάστες, ευχόμαστε… περαστικά και… εις άλλα με υγεία! 

Exit mobile version