Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ -ΙΤΑΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ! ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ!

Γράφει: Ιωάννης Λαμπρογιάννης Του Αναστασίου

Τον Οκτώβριο του 2020 που στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζητήθηκε το ζήτημα των κυρώσεων της Τουρκίας, λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς της στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ισπανία είχε αντισταθεί σθεναρά βρίσκοντας ισχυρούς συμμάχους εντός της ΕΕ, όπως την Γερμανία, παρά την πίεση που άσκησε η Κυβέρνηση της ΝΔ, που φαίνεται δεν υπήρξε τόσο σθεναρά και δεν απέδωσε καρπούς.

Η δήλωση του αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος, έρχεται σαν κοροϊδία και ράπισμα στην Ελλάδα, του μείζονος κόμματος της αντιπολίτευσης του Πάμπλο Κασάδο που επανέλαβε τη στήριξη στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και της Κύπρου ως μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδέοντας άμεσα το ζήτημα με την Ελλάδα και έμμεσα τον εξοπλισμό της Τουρκίας με την προκλητική συμπεριφορά της.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι χαρακτηριστικό είναι πως η ισπανική πολεμική βιομηχανία βρίσκεται στη δεκάδα των μεγαλύτερων εξαγωγέων όπλων παγκοσμίως, φτάνοντας μέχρι και την έβδομη θέση, με ραγδαία αύξηση των πωλήσεων της, και αυτό που ενδιαφέρει την Ισπανία με την επίσκεψη του Σάντσεθ στην Τουρκία είναι η συνέχεια της πάγιας πολιτικής της Ισπανίας των τελευταίων χρόνων απέναντι στην Τουρκία, προς ίδιον οικονομικό όφελος, καθώς η Τουρκία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εταίρους της Ισπανίας στον τομέα των εξοπλισμών, στο μέγεθος της Σαουδικής Αραβίας από τους μεγαλύτερους αγοραστές όπλων παγκοσμίως.

Σε αυτό το πλαισιο ,μεγάλης κλίμακας αεροπλανοφόρο αποφάσισαν να κατασκευάσουν Ισπανία και Τουρκία από κοινού! Σε συνέχεια μάλιστα της συνεργασίας τους σκοπεύουν να κατασκευάσουν υποβρύχιο, όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Πέντρι Σάντσεθ ο Ερτογάν!

Είναι πλέον φανερό και αυτονόητο ότι τα κράτη-μέλη δεν δεσμεύονται από τις αποφάσεις, τις διακηρύξεις και τις προσεγγίσεις του Συμβουλίου της Ε.Ε, γύρω από θέματα που αφορούν τις σχέσεις κρατών-μελών της Ένωσης με την Τουρκία και την προκλητικότητα και την παραβατικότητα που εμφανίζει σε σχέση με το διεθνές δίκαιο. Η Ισπανια έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τη εικονική, όπως αποδεικνύεται , συνολική στάση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς με την ανακοίνωση των ανωτέρω δεν ίδρωσε κανενός αυτί Ευρωπαίου, ιδιαίτερα της Γερμανίας και της Ιταλίας που προσδοκούν παρόμοια τεράστια οικονομικα οφέλη επίσης!

Exit mobile version