Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ίδρυσις της ΚΝΕ από τον Ζακ Βεντούρα

Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός 

Εκτός από τα 104 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ (ως ΣΕΚΕ, σε ΚΚΕ μετονομάστηκε το 1924), αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκαν και τα 101 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ. Αρχικώς ως ΟΣΕΝΕ (Ομοσπονδία Σοσιαλιστικών Εργατικών Νεολαιών Ελλάδος), που εν συνεχεία μετονομάσθηκε σε ΟΚΝΕ (Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδος) και τέλος σε ΚΝΕ. 

Είθισται, σε τέτοιες περιπτώσεις επετείων, να μνημονεύεται και το όνομα του ιδρυτού της οργανώσεως. Μάλιστα, τιμητικώς, σε όλα τα γραφεία των κομμάτων και των κομματικών νεολαιών, υπάρχουν πορτραίτα των ιδρυτών τους. Σε όλα, εκτός του ΚΚΕ και της ΚΝΕ! Γιατί άραγε; Υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος να αποκρύπτεται επιμελώς το όνομα του ιδρυτού της;

Ιδρυτής, λοιπόν, και πρώτος Γραμματεύς της ΟΣΕΝΕ και εν συνεχεία και της ΟΚΝΕ, ήταν ο Εβραίος Ζακ Βεντούρα, αρχισυντάκτης της εβραϊκής – κομμουνιστικής εφημερίδος «Αβάντι».

Μάλιστα, στην πρώτη πενταμελή Κεντρική Επιτροπή της ΟΚΝΕ, είχαν την πλειοψηφία οι Εβραίοι με 3-2 (Ζακ Βεντούρα, Μωϋσής Βεντούρα, Μωυσής Καράσσο, Σπύρος Θεοδώρου και Γιώργος Φράππας).   Αυτή είναι η αλήθεια.

Όμως, γιατί σήμερα οι κουκουέδες κρύβουν τον Βεντούρα – όπως κρύβουν και τον ιδρυτή του ΣΕΚΕ-ΚΚΕ, επίσης Εβραίο, Αβραάμ Μπεναρόγια; Ντρέπονται γι’ αυτούς;

Exit mobile version