Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Errare humanum est.! Stultum est in errore perseverare.! SENECA

ΤΟ ΛΑΝΘΑΝΕΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΝ! ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ! Σενέκας…
Ας τα πούμε με δικά μας λόγια! Επί δύο χρόνια υπόσχεται, ας πούμε, σε κάποια απροσδιόριστη, φανταστική περιοχή, ένας  πεφωτισμένος “κυβερνήτης”,  ότι θα λύση ένα “θανάσιμο” πρόβλημα, επιβάλλοντας μέτρα που το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν ανεπανόρθωτα μια ήδη κατεστραμμένη οικονομία,  ενώ το υγειονομικό πρόβλημα  επιδεινώνεται!  Τώρα θέλη να ξανακάνη ΤΑ ΙΔΙΑ, έχοντας τους ίδιους “σοφούς” για συμβούλους! Αυτές λοιπόν οι ενέργειες είναι  “stultum” κατά τον Σενέκα! Η μετάφραση “βλακώδες” ή κατ’ άλλους, “ακραία ανοησία”, είναι πολύ ευγενική! Η έννοια της λατινικής λέξεως  STULΤUM  αποδίδεται από την λέξη “ΜΑΛΑΚΕΙΑ” !!!( γνώμη…”ειδικών” πανεπιστημίου Montpellier, Γαλλία 1958) Σημείωσις: Ο Σενέκας δεν ήταν φασίστας, ναζί, ούτε καν χρυσαυγίτης! Μήπως όμως ο κάποιος αυτός κυβερνήτης ΔΕΝ είναι βλάξ ή οτιδήποτε άλλο; Μήπως άλλα συμβαίνουν ;
Σύμβαση του Παλέρμο 2000…
Με αυτή τη σύμβαση, συνομολογείται η άποψη ότι “η έννοια της εγκληματικής οργανώσεως, προυποθέτει την ύπαρξιν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ, ως στοιχείου για συγκρότηση και ένταξη σε, εξ ορισμού, εγκληματική οργανωση ” . ( Απο ερμηνεία και απόδοση , Θεοδώρου Κατσανέβα!)

Στην περιοχή του  Παλέρμο και σε άλλες βέβαια, ως γνωστόν,  δραστηριοποιείται μία οργάνωση που αποκαλείται “ΜΑΦΙΑ”. Απειλεί πολλούς ότι εάν δεν πληρώσουν “προστασία” (από την ίδια ) θα τους συμβούν διάφορες τραγικές καταστάσεις… Εάν κάποιος υποχωρήση, συμφωνήση και πληρώνη, οι όροι της συμφωνίας δεν αλλάζουν και έχη την ησυχία του! Η…μαφία τηρεί ό, τι συμφώνησε!
Στην φανταστικη περιοχή που αναφέραμε μιά άλλη “οργάνωση” λεη στους πολίτες… “Αν δε δεχτής να βάλης στο σώμα σου ένα κατασκεύασμα, (από το οποίο κερδίζουν ΠΟΛΛΑ κάποιοι), και το οποίο υποτίθεται ότι θα σε προστατεύση από το να κολλάς μια  αρρώστεια, να μεταδίδης, να αρρωσταίνης και να πεθαίνης,  θα απολυθής  θα φτάσης στην πείνα, τον κοινωνικό αποκλεισμό κλπ..κλπ”! Και εμμέσως πλήν σαφώς, συνεχίζη: “Βέβαια αποδείχθηκε ότι δεν θα σε προστατεύση από τα παραπάνω αλλά θα τα παθαίνης … ΝΟΜΙΜΑ! …Αχ! ξέχασα ηλίθιε, μπορή να αρρωστήσης και να πεθάνης από το ίδιο αυτό το …”προστατευτικό; κατασκεύασμα”, αλλά κανείς δε θα ευθύνεται! (και, τελικά, τί μας νοιάζη;) Αχ! και πάλι ξέχασα, σου υποσχέθηκα ότι θα κάνης δύο δόσεις! Επειδή έτσι μου γουστάρει το αλλάζω θέλη κι άλλες! όσες μου αρέσει!!! Ο καθένας μπορή να ονομάση όπως θέλη αυτή τη δεύτερη “οργάνωση”! Παραθέτω απλά, χωρίς σχόλια, ορισμένα γνωστά γεγονότα όπως πολλοί τα εξέφρασαν!
Ας γυρίσουμε τώρα στο ελλαδιστάν!
Πολύ συχνά, όταν κάποιος αμόρφωτος και μικρόνους, θέλη να δείξη, ότι “αυτός ξέρη! είναι διαβασμένος”, ρίχνη στίς μπούρδες που αποβάλλει και λίγη αναφορά στον “όρκο του Ιπποκράτη”! Προ ετών κάποιος, τότε και νύν μεγαλόσχημος, είχε ειπή ότι παραβιάζαμε τον όρκο, (τον έχη διαβάσει άρα γε ;), όταν με τις συναγωνίστριες ΤΖΕΝΗ, Βασιλική, Μαρία, Σταματίνα, λειτουργούσαμε την Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, βοηθώντας πολλούς ΕΛΛΗΝΕΣ που είχαν μείνη άνεργοι και ανασφάλιστοι! Στόν Ορκο, σε τρία σημεία καθορίζονται οι σχέσεις του ΙΑΤΡΟΥ με την κοινωνία! Θα παραμείνω σε ένα από αυτά που είναι άκρως επίκαιρο …
” ΟΥΔΕΝΙ ΦΑΡΜΑΚΟΝ , ΑΙΤΗΘΕΊΣ ΘΑΝΑΣΙΜΟΝ, ΟΥΔΕ ΠΕΣΣΟΝ ΦΘΌΡΙΟΝ ΔΩΣΩ. ΟΥΔΕ  ΥΦΗΓΗΣΟΜΑΙ ΞΥΜΒΟΥΛΊΗΝ ΤΟΙΉΝΔΕ …ΟΥ ΤΕΜΕΩ ΔΕ ΟΥΔΕ ΜΗΝ ΛΙΘΙΏΝΤΑΣ “Α/Δέν θα δώσω  σε κανέναν φάρμακο θανάσιμο ακόμα και αν μου το ζητήση, ούτε συμβουλή πως να ενεργήση μόνος του! Τι κανετε αξιότιμοι ειδικοί ;;; Προσπαθείτε να πείσετε μή νοσούντας να λάβουν, όχι φάρμακον αλλά ένα παταγωδώς αποτυχημένον (όπως καθημερινώς αληθινοί Ιατροι αποδεικνύουν) δήθεν προστατευτικόν σκεύασμα, που δεν είναι καν εμβόλιον από φαρμακολογικήν άποψιν, ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΧΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ! Μήπως αν ήταν εν χρήσει ο όρκος και τον είχατε δώση επίσημα  θα αντιμετωπίζατε ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ; Ξεχάσατε τον “αφορισμόν” του Ιπποκράτη ” ΩΦΕΛΕΕΙΝ Ή ΜΗ ΒΛΑΠΤΕΙΝ” ;;;
Β/Ουδέ πεσσόν φθόριον δώσω! Αυτή είναι η απαγόρευσις διακοπής κυήσεως! Βέβαια κάποτε είναι απαραίτητη για ιατρικούς λόγους και άλλοτε ανεκτή για αποφυγή τραγικών κοινωνικών συνεπειών! Καμμία σχέσις όμως  με τις εξωφρενικές, εγκληματικές, υπερβολές που γίνονται.
Γ/ Και θα έρθω στην πιο λανθασμένην και δυστυχώς διαδεδομένην ερμηνεία που έχη δοθή σε αρχαίο κείμενο! ΟΥ ΤΕΜΕΩ ΟΥΔΕ ΜΗΝ ΛΙΘΙΏΝΤΑΣ!Ω! Ασχετοι! Δεν απαγορεύη τις χειρουργικές επεμβάσεις! Ο ίδιος ο Ιπποκράτης έκανε συνεχώς με επιτυχία! Ακομα και επιτυχέστατες ΚΡΑΝΙΟΑΝΑΤΡΗΣΕΙΣ έκανε! Δεν υπήρχαν διαχωρισμένες ειδικότητες τότε!Αυτός άλλωστε διετύπωσε την αρχήν της  Χειρουργικής!!!ΟΚΟΣΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΥΚ ΙΗΤΑΙ ,ΣΙΔΗΡΟΣ ΙΗΤΑΙ ! Το μαχαίρι, δηλαδη, η εγχείρηση!
 ΑΠΑΓΟΡΕΥΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗΝ που εφάρμοζαν οι εβραίοι και άλλοι λαοί για λόγους υγιεινής λόγω κλίματος, με συχνότατα καταστροφικά τότε αποτελέσματα! Και όπως νόμιζαν για διευκόλυνσιν αποβολής λίθων σε νεφρολιθιάσεις!!!( ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ  Βλαδίμηρος ΜΠΕΝΣΗΣ  και Ευγένιος ΦΩΚΑΣ της Παθολογίας και Νικόλαος ΧΡΗΣΤΕΑΣ της Χειρουργικής )…


Καλώς το μας το ΧΑΡΑΓΜΑ!

Άν στην μελλοντική Ελλάδα ή ο,τι μείνη απο αυτήν εαν δέν ξυπνήσουν οι ελληνόφωνοι από τον βαθύτατον και ζοφερόν ύπνο του…STULTUM , γιά να μήν ξεχνάμε την επικεφαλίδα , επιτρέπεται ακόμη η συγγραφή ιστορίας, αυτή η εποχή θα μείνη ως παγκόσμιον παράδειγμα Έθνους που ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ!!! Μα καλά! κανείς  δεν βλέπει ότι ήδη εγκαθιδρύθηκε το ΧΑΡΑΓΜΑ; Ακριβώς όπως το περιγράφη η αποκάλυψις; Για να μπής παντού πλέον πρέπει να έχης ένα χαρτί ανα χείρας! Η διαδικασία άρχισε από την περίφημη εστίαση και απλωθηκε ΠΑΝΤΟΥ… Το επόμενο βήμα είναι τα διάφορα δίποδα που επηρεάζουν τους πάντες με μεγάλη, ομολογουμένως μαεστρία να υποβάλλουν την φαεινήν σκέψιν: Γιατί αμνοερίφια, να κουβαλάτε ένα χαρτί συνέχεια; Γιατί όσοι είστε υπάκουοι ή εκβιασθήκατε με απειλήν θανάτου από πείνα και περιορισμό κινήσεως, να μήν κολλήσετε κατ αρχήν ένα αόρατο αυτοκόλλητο στο μέτωπό σας και να κυκλοφορείτε ελεύθερα; (Βέβαια όσο ελεύθερα είναι τα βόδια που τα έχη σφραγίση ο ιδιοκτήτης τους). Δυστυχώς η αποβλάκωση είναι τέτοια που δημιουργή τρόμο όταν σκέπτεται κανείς τα πλήθη που θα το δεχθούν!


Ποτέ στην ιστορία ένα θλιβερό συνονθύλευμα ατόμων με, συχνότατα,  καταφανή σημεία ψυχολογικής ασταθείας, μισανθρωπισμού μισελληνισμού και ό,τι άλλο παρόμοιο, δεν κατόρθωσε κυριολεκτικά να επηρεάζη ένα Έθνος μέχρι να το κάνη να οδηγείται  αδιαμαρτύρητα στήν εξαφάνισή του! Όπως προβλέπη στον προφητικό λόγο ο Παλαμάς:
“Και θα σβύσης όπως σβύνουνε λιβάδια,
από μάισσες φυτρωμένα με γητειές
πιο αλαφρά του περασμού σου τα σημάδια 
κι απο τις δροσοσταλαματιές………..”
Εκεί θα καταλήξη η Πατρίδα; Υπάρχη ελπίδα; Οι νέοι θα καταλάβουν έγκαιρα ότι αν πέση το κάστρο “ΕΛΛΑΔΑ” τώρα, δέν θα υπάρξη παλιγγενεσία; Πόσοι αντιλαμβάνονται ότι, με πρόφαση και μοχλό πιέσεως μια αμφιλεγόμενη και τεχνητή επιδημία, οδηγούνται στήν παντοτινή ΔΟΥΛΕΙΑ; Τα σημάδια είναι εμφανέστατα! Οι στήλες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι γεμάτες από παραινέσεις για ειρηνικές και απόλυτα νόμιμες και αποτελεσματικές μεθόδους αντιδράσεως! Θα υπάρξη απήχησις επι τέλους; Εαν η κοινωνία φθάση στο σημείο εκρήξεως, ακόμη και εκείνοι που ΑΦΡΟΝΩΣ το επιθυμούν θα αντιληφθούν ότι ΑΝΟΙΞΑΝ ΜΙΑ ΠΥΛΗ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ!

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΔΙΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!
Κώστας Παπαδημητρίου – Ιατρός

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Exit mobile version