Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Λογοκριμένος» Κούλης στην Washington Post: Δυσκολεύουμε τη ζωή όσων δε θέλουν να εμβολιαστούν

Συνέντευξη στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post και τη δημοσιογράφο Lally Weymouth έδωσε ο Κούλης Μητσοτάκης, αλλά τα φιλικά ΜΜΕ στην Ελλάδα τον… λογόκριναν κι «έκοψαν» από τα στημένα ρεπορτάζ τους κάποιες ερωταποκρίσεις! Και πιο συγκεκριμένα, αυτές που είχαν σχέση με τον νόμο φίμωσης ΜΜΕ και μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τα –υποτιθέμενα!- “fake news”, αλλά και για τα εκβιαστικά και τιμωρητικά μέτρα που έχει επιβάλλει η χούντα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες που ελεύθερα έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν.

Ιδού οι «κομμένες» -για να μην εξαγριωθεί ο ελληνικός λαός!- ερωταποκρίσεις:

Ερώτηση: Το ελληνικό κοινοβούλιο μόλις ψήφισε έναν νόμο που καθιστά ποινικό αδίκημα τη δημοσίευση «ψευδών ειδήσεων» και καθιστά υπεύθυνους τόσο τον ιδιοκτήτη όσο και τον δημοσιογράφο.
Απάντηση: Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε ό,τι μπορεί να δημοσιευτεί, έτσι ώστε οι ιστορίες ψευδών ειδήσεων, ειδικά που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, να μην εκτίθενται υπερβολικά.
Ε. Νομίζω ότι θα ήταν μεγάλο λάθος. Τι χρειάζεστε επιτιθέμενοι στα ΜΜΕ;
Α. Αυτό που κάνουμε είναι πολύ μετρημένο και πολύ έγκυρο.
Ε. Τότε γιατί απλά δεν το κάνετε;
Α. Είσαι τόσο έμπειρος δημοσιογράφος. Θα λάβω την άποψή σας πολύ σοβαρά.
Ε. Γιατί να το κάνεις αυτό; Εσείς από όλους θα πρέπει να είστε συνηθισμένοι στα μέσα ενημέρωσης. Βρίσκεστε στο κοινό εδώ και χρόνια. Είναι μια ολισθηρή πλευρά.
Α. Είχα το μερίδιο μου σε επιθέσεις. Αλλά δεν αφορά εμένα. Αφορά τη δημόσια υγεία. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι οι ιστορίες είναι ήδη στο Διαδίκτυο και κανείς δεν μπορεί να λογοκρίνει το Διαδίκτυο.
Ε. Διαφωνώ με τους αντιεμβολιαστές, αλλά δεν θα τους λογοκρίνω.
Α. Θα λάβω την άποψή σας. Όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές, αυτό που κάνουμε είναι να δυσκολεύουμε τη ζωή όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Δεν καθιστούμε υποχρεωτικά τα εμβόλια και δεν τους κλειδώνουμε.

Κατά τα άλλα, τα μέτρα απαγόρευσης πρόσβασης των ανεμβολίαστων σχεδόν παντού… δεν είναι τιμωρητικά, κι ούτε υπάρχει λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Σωπάτε καλέ, ιδέα μας είναι!

Exit mobile version