Γράφει : Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου
https://ioannislamprogiannis.blogspot.com/2021/11/blog-post_30.html
Η Χρυσή Αυγή είναι το Μοναδικό Ελληνικό Εξωκοινοβουλευτικό Κόμμα ενάντια στην ΝΤΠ που κρίθηκε ομόφωνα ως εγκληματική οργάνωση σε πρώτο βαθμό από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατόπιν απαίτησης Διεθνιστών Σιωνιστών της Νέας Τάξης Πραγμάτων!
Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1980, ως περιοδικό εθνικοσοσιαλιστικού προβληματισμού. Οι καιροί δεν ήταν οι ευνοϊκότεροι για την Ακροδεξιά. Η κοινωνία πήγαινε αριστερά.
Η Ν.Δ. κατάφερε τότε να απορροφήσει τα σημαντικότερα στελέχη της «Εθνικής Παράταξης», στην οποία υπήρχαν κυρίως βασιλόφρονες, αλλά και υποστηρικτές της επανάστασης του 1867 του Γ. Παπαδόπουλου. Το κόμμα της 4ης Αυγούστου του Κ. Πλεύρη, είχε ιδρυθεί το 1965 και διαλύθηκε από το 1977.
Η απογοήτευση από την πολιτική ήταν εμφανής και στα στελέχη του κόμματος της 4ης Αυγούστου που έφτιαξαν τη Χρυσή Αυγή: «Θεωρούμε την πολιτική μια πολύ βρώμικη υπόθεση και τους εαυτούς μας πολύ αγνούς για να αναμειχθούν σε αυτήν», αναφέρεται στο πρώτο τεύχος του περιοδικού.
Το Κόμμα της 4ης Αυγούστου αντανακλούσε τον ιδιότυπο Ελληνικό Εθνικισμό του καθεστώτος Μεταξά και τον αντι εβραϊσμό του Πλεύρη.
Η Χρυσή Αυγή,όμως, γεννήθηκε ως εθνικοσοσιαλιστική ομάδα που αποδίδεται καθαρά στη βούληση του Αρχηγού μας Νίκου Μιχαλολιάκου να δημιουργήσει ένα σχηματισμό του Ελληνικού Εθνικισμού.
Απο΄την Ακροδεξιά ο μόνος εθνικιστής ο Γ.Γ του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή κ. Μιχαλολιάκος ήταν αυτός δεν ήθελε να βρίσκεται υπό τις εντολές άλλων το έδειξε η σύντομη θητεία του στην ηγεσία της Νεολαίας της ΕΠΕΝ, την οποία είχε ιδρύσει ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Ο διορισμός έγινε κατ’ εντολήν του Παπαδόπουλου, τον οποίο είχε γνωρίσει ο Μιχαλολιάκος ως κρατούμενος για ακροδεξιά δράση στις φυλακές Κορυδαλλού.
Το 1993 η οργάνωση κήρυττε την αποχή από τις εκλογές με το σύνθημα «μαύρο στους πολιτικάντηδες»
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο Άρειος Πάγος αποδέχτηκε την Χρυσή Αυγή στο πνεύμα του νομοθετικού διατάγματος του Φ. Γκιζίκη (59/1974) ότι: «… αι αρχαί του κόμματος αντιτίθενται προς πάσαν ενέργειαν αποσκοπούσαν εις την βίαιαν κατάληψιν της εξουσίας ή την ανατροπή του ελεύθερου δημοκρατικού πολιτεύματος».
Η Χ.Α. το 1994, εκτιμώντας ότι το εθνικό κύμα που είχε φουντώσει λόγω του «σκοπιανού» και του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου δείχνει για πρώτη φορά ότι μπορεί να διευρύνει την εκλογική της απήχηση. Έκτοτε, ο Γ.Γ Μ. Μιχαλολιάκος ως «εθνικιστές»συγκέντρωσε το 0,11% έναντι 0,78% του ανταγωνισμού της ΕΠΕΝ.
Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Χ.Α. άρχισε να διεκδικεί την κυριαρχία στην συνείδηση των Ελλήνων Εθνικιστών. Είναι το διάστημα που πυκνώνουν οι καταγγελίες για επιθέσεις κατά αριστερών και αλλοδαπών από μέλη της Χ.Α., όπως δείχνει η λίστα που παρέδωσε ο κ. Μ. Γλέζος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.
Η Χ.Α. συμμετείχε σε ένα ευρύτερο συμμαχικό σχήμα, την Πρώτη Γραμμή υπό τον Κ. Πλεύρη στις ευρωεκλογές του 1999. Αν και η επίδοση των περίπου 50.000 (0,75%) κρίθηκε ως επιτυχία, το σχήμα διαλύθηκε άμεσα, δείχνοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν δύναται να συνυπάρξει να συνυπάρξει με «συνεταίρους».
Στην ελληνική Ακροδεξιά εμφανίζεται ο κ. Γ. Καρατζαφέρης με την ίδρυση του ΛΑΟΣ, το 2000. Αναγνωρίζοντας ότι υπήρχε δυναμική, η Χ.Α. συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2002 στον συνδυασμό για την υπερνομαρχία με 4 στελέχη της (ανάμεσά τους ο Ηλ. Παναγιώταρος).
Η εκλογική επιτυχία του ΛΑΟΣ (2007) απενοχοποιεί τη συζήτηση για το μεταναστευτικό και η Χ.Α. συμμετέχει και στις δύο εκλογές του 2009 και στις δημοτικές του 2010 με το 5,29% στην Αθήνα, όπου ο Ν. Μιχαλολιάκος εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος.
Το 2012 η Χρυσή Αυγή ήταν το μοναδικό κόμμα αντιμνημονιακή πολιτική !
Εξάλλου, η εθνικιστική Χρυσή Αυγή, διεκδικεί μια «μεγάλη Ελλάδα» και που θεωρεί ότι το «όνομα Μακεδονία είναι αδιαπραγμάτευτο»Για να ξεκαθαρίσουμε, όμως, τα πράγματα και να μην παρεξηγούμεθα στην Νέα Πορεία μας έχουμε την καλή διάθεση να αφήσουμε πίσω της κάθε πικρία του παρελθόντος και όσοι επιθυμούν να είναι στο πλευρό μας στην επόμενη εκλογική μάχη θα βρουν τις πόρτες μας ανοικτές!Ένα δεύτερο ερώτημα ουσιαστικό. Για ποιον “εθνικισμό” μιλάνε; Για τον “εθνικισμό” που δέχεται την άρνηση αυτής της ίδιας της ουσίας του Έθνους, το Γένος, την Φυλή; Για έναν “εθνικισμό” που θέλει ολίγον φιλελευθερισμό, ολίγον ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα υποτακτική τους; Για έναν “εθνικισμό” ή “πατριωτισμό” εάν θέλετε, που δεν έχει αντίρρηση να παίρνουν με νομικίστικες ενέργειες ελληνική ιθαγένεια παράνομοι μετανάστες από την Αφρική ή την Ασία; Για εμάς τέτοιος “εθνικισμός” δεν υπάρχει.