Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ τους χάλασε τη σούπα: η Omicron προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν περισσότερο με κρυολόγημα!

Αυτές τις μέρες, στο Μητσοτακιστάν η τρομοκρατία βρίσκεται στο απόγειό της, με τίτλους δημοσιογραφικών παπαγάλων του τύπου «παγκόσμιος τρόμος για την Όμικρον», προβλέψεις «ειδικών» για 10 και 20.000 κρούσματα την ημέρα και συνεδριάσεις των «εμπειρογνωμόνων» για να εισηγηθούν «μέτρα» κλεισίματος των πάντων.

Βέβαια, τα μηνύματα από το εξωτερικό άλλα λένε! 

Για παράδειγμα, στη χώρα προέλευσης της νέας μετάλλαξης (Νότιο Αφρική) υπάρχει ήδη αποκλιμάκωση και οι εκεί ειδικοί θεωρούν θέμα ολίγων εβδομάδων την εξαφάνισή της! Στο δε Ισραήλ, αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί που θα άρχιζαν εχθές με την 4η δόση, γιατί οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει πως τα συμπτώματά της Omicron είναι σχετικά ήπια.

Έτσι, μέσα στον ορυμαγδό της τρομοκρατίας, εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο γιατρός και πρύτανης του ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) Αθανάσιος Δημόπουλος και… χάλασε τη σούπα!

Όπως είπε, λοιπόν, η μετάδοση της Omicron είναι μεν πολύ ταχύτερη, ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν ότι η νόσηση είναι πιο ήπια. Επικαλέστηκε δε πρόσφατες μελέτες από το Χονγκ Κονγκ, που έδειξαν ότι αυτό το στέλεχος έχει μεγαλύτερη τάση να εισέρχεται στα κύτταρα του ανώτερου αναπνευστικού και λιγότερη στα κύτταρα των πνευμόνων.
Αυτό σημαίνει ότι προκαλεί ό,τι και το κοινό κρυολόγημα και όχι τόσο πνευμονία και τόνισε πως τα συμπτώματα που εκδηλώνονται από τη μόλυνση με την Όμικρον είναι σχεδόν ίδια με εκείνα του κοινού κρυολογήματος. 
Τέλος, προέβλεψε μεν αύξηση των κρουσμάτων για τις επόμενες μέρες, ωστόσο υποστήριξε πως οι νοσηλίες δε θα είναι ανάλογεςμε τον αριθμό των κρουσμάτων, θα είναι ηπιότερες και θα έχουν μικρότερη διάρκεια.
Να δούμε αν θα δικαιωθεί ο Δημόπουλος, που θα κρυφτούν αυτοί που θα εισηγηθούν κι αυτοί που θα επιβάλλουν τα νέα καταστροφικά μέτρα!

Exit mobile version