Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί άραγε ο υπουργός Αμύνης της χούντας Μητσοτάκη καταφέρεται μονίμως κατά της Ρωσσίας και του Πούτιν;

Συνάντηση με τους συντάκτες του στρατιωτικού ρεπορτάζ, προκειμένου να… ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος, είχε ο υπουργός Αμύνης Ν. Παναγιωτόπουλος.

Στη συνάντηση έγιναν και διάφορες ερωτήσεις των συντακτών, στις οποίες απήντησε ο Παναγιωτόπουλος.

Μια απ’ αυτές τις ερωτήσεις, αφορούσε τις δηλώσεις που έκανε στο κανάλι «Ρωσσία 1» ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, και την ειδική αναφορά του στο ρόλο του αμερικανόδουλου προτεκτοράτου Μητσοτακιστάν στην προώθηση οπλικών συστημάτων του ΝΑΤΟ, μέσω της Αλεξανδρούπολης, προς τις χώρες που συνορεύουν με την Ρωσσία.

Η απάντηση του υπουργού ήταν η εξής: «Δεν έχω δει τόσα χρόνια συμπάθεια από τον Πούτιν προς την Ελλάδα»!

Θυμίζουμε, ότι ο εν λόγω τον περασμένο Νοέμβριο, σε ομιλία του στην κεντρική συνεδρία του 15ου Ετήσιου Συνεδρίου της Βαλτικής για την Άμυνα σχετικά με την νέα Στρατηγική Αντίληψη του ΝΑΤΟ, ο Παναγιωτόπουλος είχε χαρακτηρίσει «αντίπαλο» και «εχθρό» την Ρωσσία, δημιουργώντας διπλωματικό επεισόδιο.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: κάνει τις δηλώσεις αυτές ο Παναγιωτόπουλος εκφράζοντας την αμερικανόδουλη και εχθρική προς την Ρωσσία πολιτική της χούντας Μητσοτάκη ή από δική του πρωτοβουλία, για να απαιτούν οι πάτρονές του την παραμονή του στο υπουργείο; Ή μήπως οι αντιρωσσικές δηλώσεις του έχουν σχέση και με τα δύο που αναφέραμε παραπάνω; 

Exit mobile version