Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εξ’ ιδίων τα βέλη! Καπραβέλος: η χούντα Μητσοτάκη απέτυχε στη διαχείριση του κορωνοϊού, συμβιβάζεται με 60-100 νεκρούς κάθε μέρα!

Λάβρος για την διαχείριση του κορωνοϊού από την χούντα Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, σε συνέντευξή του στο iatronet.gr.

Κατ’ αρχάς, ο γνωστός εντατικολόγος αναρωτιέται πως μπορεί μια κυβέρνηση (των… αρίστων!) να συμβιβάζεται με τόσο μεγάλο αριθμό νεκρών επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (ένα «Μάτι» την ημέρα!), με την διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ και με την γενικότερη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας.
Εν συνεχεία, ο εντατικολόγος εξέφρασε την -εύλογη!- ανησυχία του, ότι το άνοιγμα των σχολείων από την χούντα Μητσοτάκη θα αυξήσει την διασπορά στην κοινότητα, άρα και την πίεση στα νοσοκομεία, που είναι ήδη δυσβάσταχτη και αναρωτιέται αν είναι ορθή επιλογή να ανοίξουν τα σχολεία και να κλείσουν τα νοσοκομεία.

Ιδού τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξής του:
«Η χώρα μου έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας. Ο ιατρικός πολιτισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστεί με την σημερινή κατάσταση στα νοσοκομεία.
Δεν υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη στην Αμερική και στον Καναδά, όπου να δέχεται το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα να υπάρχουν τόσοι θάνατοι ανά εκατομμύριο, και τόσοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και τόσο μεγάλη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες. Και όλα αυτά προκαλούνται από την αδυναμία ελέγχου της πανδημίας στην κοινότητα. Πού θα φτάσει η ανοχή; Επειδή δεν θέλουμε να περιορίσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα γιατί έχει οικονομικό κόστος, συμβιβαζόμαστε να έχουμε κάθε μέρα 60, 80 και 100 νεκρούς; Κάθε μέρα; Συμβιβαζόμαστε με την έννοια ότι υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ που πεθαίνουν σαν τα σκυλιά στο αμπέλι; Συμβιβαζόμαστε με το να κλείσουμε τα νοσοκομεία; Θα τα κλείσουμε τα νοσοκομεία. Γιατί η Όμικρον χτυπάει και το προσωπικό που μπαίνει σε καραντίνα, και στους ασθενείς δεν λέει να κοπάσει το τσουνάμι. Η πίεση στο σύστημα Υγείας δεν είναι πλέον αφόρητη, είναι δυσβάστακτη»
.

Τα είπε όλα! Τα συμπεράσματα δικά σας!

Exit mobile version