Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η “σύγκρουση” δύο Κόσμων

Τις τελευταίες ημέρες το επικείμενο τουρνουά αντισφαίρισης που θα λάβει χώρα στην Αυστραλία, ήρθε στην κορυφή της επικαιρότητας για έναν εξωγηπεδικό λόγο ο οποίος ξεφεύγει κατά πολύ από τα όρια του αθλητισμού. Αναφερόμαστε φυσικά στην όλη διακύμανση που έχει λάβει η περίπτωση του Σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς, του οποίου η στάση απέναντι στα μέτρα περιορισμού για τους ανεμβολίαστους έμελλε να γίνει αντικείμενο εξωτερικής πολιτικής και διπλωματικού επεισοδίου. 

Παρά το γεγονός ότι η διοργανώτρια αρχή του Open επιτρέπει την συμμετοχή μόνο σε εμβολιασμένους αθλητές ( και σε ανεμβολίαστους με ιατρική βεβαίωση νόσησης ) , ο Τζόκοβιτς δήλωσε πως θα μείνει ανεμβολίαστος ακόμη και αν δεν παίξει ποτέ ξανά αγώνα τένις στην καρίερα του, υπερασπιζόμενος κατ ουσίαν το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή του κάθε ατόμου για τον εμβολιασμό και την θεραπεία. Μετά τον αρχικό σάλο από τις δηλώσεις αυτές, την δημοσιότητα είδε η είδηση πως εν τέλει οι διοργανωτές επιτρέπουν στον αθλητή να συμμετάσχει στο αυστραλιανό Open και έτσι ο ίδιος ξεκίνησε για να δώσει το παρών στην Αυστραλία. Η Αυστραλία, μία χώρα πολυπολιτισμική κατά δήλωση των ίδιων των κατοίκων της, η οποία έχει επιβάλλει το σκληρότερο lockdown στον κόσμο, βρήκε στο πρόσωπο του τενίστα το εξιλαστήριο θύμα για να στηρίξει το αφήγημα της εσωτερικής πολιτικής της στο θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού. Και έτσι, εξαντλώντας την αυστηρότητα της – και ικανοποιώντας την οργή του πολυπολιτισμικού πληθυσμού της – εγκλώβισε με τις αστυνομικές δυνάμεις της τον Σέρβο αθλητή στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης αμέσως μετά την άφιξη του, ζητώντας του διαπιστευτήρια εμβολιασμού για την είσοδο του στην χώρα. Μάλιστα προχώρησε σε μία κανονική ομηρία του αθλητή χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο και με ορισμό δικασίμου εναντίον του για την απόπειρα εισόδου του στην Αυστραλία χωρίς τα κατάλληλα πιστοποιητικά του εμβολιασμού. 

Αυτή φυσικά η στάση των Αρχών της Αυστραλίας, ικανοποιήσε τους πολίτες της που στήριξαν απ την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση τους και φυσικά εξόργησε δικαίως τους Σέρβους οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Πατρίδας τους διαμαρτυρόμενοι για την πρωτοφανή περίπτωση ομηρίας του αθλητή τους. 

Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο περίπλοκη, μόλις ήρθε στην επιφάνεια ένα έγγραφο με το οποίο αποδεικνύεται οτι ο Τζόκοβιτς ο οποίος είχε πρόσφατα νοσήσει απο τον ιό, είχε κάθε δικαίωμα με βάση τον κανονισμό της διοργανώτριας αρχής να δώσει το παρών και να αγωνιστεί με το πιστοποιητικό της νόσησης του. Φαίνεται λοιπόν, πως το όλο πρόβλημα στην υπόθεση του Τζόκοβιτς έχει δημιουργηθεί μεταξύ της ομοσπονδίας του τένις της Αυστραλίας και της κυβέρνησης της χώρας, η οποία φοβούμενη τις αντιδράσεις των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών της τους οποίους έχει μάλιστα υποβάλλει σε σκληρό lockdown, επιχείρησε να κερδίσει τις εντυπώσεις και την εύνοια του πληθυσμού της με την κατάφορα άδικη και ανεκδιήγητη συμπεριφορά εναντίον του κορυφαίου τενίστα. 

Το μόνο σίγουρο, εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης για την βίζα του Σέρβου, είναι ότι σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση θα υπάρξει αρκετή συνέχεια. Η διπλωματική σύγκρουση της Αυστραλίας και της Σερβίας για το περιστατικό αυτό, είναι στην πραγματικότητα σύγκρουση μεταξύ δύο ολόκληρων κόσμων. Της Ορθόδοξης Σερβίας των Σέρβων Πατριωτών που υποστηρίζουν την ελεύθερη επιλογή του κάθε ατόμου για τον εμβολιασμό του ή μη, και της πολυπολιτισμικής Αυστραλίας του αυστηρότερου lockdown του κόσμου και του υποχρεωτικού εμβολιασμού του συνόλου του πληθυσμού της. 

Ο Σέρβος αθλητής πάντως, στην επικοινωνία του μετά απο πολλές ώρες με τους οικείους του, φέρεται να είπε “Ο Θεός βλέπει τα πάντα, τις ηθικές αξίες του κάθε ανθρώπου και τα ιδανικά του. Αυτοί είναι υλιστές, εγώ δεν είμαι !” περιγράφοντας έτσι πολύ στοχευμένα την κατάσταση που επικρατεί στην Αυστραλία του πολυπολιτισμού και σημειώνοντας την αντίθεση του σε αυτή την “νέα πραγματικότητα” που προσπαθούν να περάσουν στους Λαούς !

Exit mobile version