Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η δήθεν «φύλαξη των συνόρων» και η συμφωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν

Έχουμε τονίσει επανειλημμένως, ότι οι σχετικά μικρές ροές λαθρομεταναστών προς τη χώρα των… ανοιχτών συνόρων τα τελευταία δύο χρόνια, είναι αποτέλεσμα κρυφής συμφωνίας Μητσοτάκη-Ερντογάν, με άγνωστα ανταλλάγματα από ελληνικής πλευράς.

Και το ότι υπάρχει συμφωνία φαίνεται από κάποια βίντεο με «push back» που κάνει το ελληνικό Λιμενικό στις ελάχιστες βάρκες που επιχειρούν να προσεγγίσουν ελληνικά νησιά, κατά τη διάρκεια των οποίων οι λαθρομετανάστες δεν πέφτουν στη θάλασσα για να αναγκάσουν τους Έλληνες λιμενικούς να τους «διασώσουν» ως «ναυαγούς», αλλά παραμένουν παθητικά πάνω στις βάρκες! Προφανώς, δεν τους έχουν «δασκαλέψει» οι Τούρκοι, μόλις βλέπουν σκάφος του ελληνικού Λιμενικού να τους πλησιάζει, να τρυπάνε τις βάρκες και να πέφτουν στο νερό, όπως κατά κόρον έκαναν παλαιότερα οι λαθρομετανάστες. 

Βέβαια, η χούντα Μητσοτάκη πουλάει το παραμύθι της δήθεν «αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων», αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

Συνέντευξη στο διαδικτυακό podscast έδωσε, λοιπόν, ο υπουργός (Λαθρο) Μετανάστευσης Μηταράκης, ενόψει της έναρξης της κατασκευής δύο υπερδομών σε Χίο και Λέσβο.

Και στο εύλογο ερώτημα, γιατί οι νέες υπερδομές έχουν μεγάλη χωρητικότητα αφού έχουν λιγοστέψει οι ροές λαθρομεταναστών, του ξέφυγε και απάντησε πως «η μεγάλη έκταση λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που υπάρξουν αυξημένες ροές από την Τουρκία».

Δηλαδή, αν υπάρξουν αυξημένες ροές από την Τουρκία (στην περίπτωση που λήξει η συμφωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν ή που αποφασίσει να την καταπατήσει ο Ερντογάν…), δε θα είναι δικλείδα ασφαλείας η… φύλαξη των συνόρων, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει καμμία φύλαξη!

Exit mobile version