Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μυστική συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου – Άλμπερτ Μπουρλά πέρυσι (;)

Πηγές του Βατικανού αναφέρουν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ιδιωτική συνάντηση δύο φορές πέρυσι με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, χωρίς ωστόσο να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες. Σε αντίθεση με άλλες συναντήσεις του Ποντίφηκα, η συνάντηση Πάπα – Μπουρλά δεν ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας, που αρνήθηκε να απαντήσει  σε επανειλημμένα αιτήματα επιβεβαίωσης (βλ. https://www.ncregister.com/blog/pfizer-and-the-vatican)

Εκπρόσωπος της Pfizer, όταν ρωτήθηκε για τη συνάντηση, δήλωσε: «Δεν μπορούμε ούτε να την επιβεβαιώσουμε ούτε να τη διαψεύσουμε, καθώς, σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας μας, οι κινήσεις των στελεχών μας θεωρούνται εμπιστευτικές». 

Η συνάντηση του Μπεργκόλιο με τον Μπουρλά δεν είναι η πρώτη συνάντηση που παραμένει μυστική. Τον Νοέμβριο του 2019, λίγο πριν από την εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19 και των μέτρων για την αντιμετώπισή της, ο νεοταξίτης Μπεργκόλιο είχε συναντηθεί ιδιωτικά με την Melinda Gates, πρώην σύζυγο του Bill Gates. Η συνάντησή τους, ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε και δεν αναγνωρίστηκε ποτέ επίσημα από το Βατικανό.

Τον περασμένο Μάιο, ο Μπουρλά συμμετείχε σε ένα διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο Unite to Prevent & Unite to Cure σχετικά με την προώθηση εμβολίων που παράγονται από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Μεταξύ των ομιλητών, στη συνάντηση που συνδιοργανώθηκε από το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Πολιτισμό, ήταν ο Stephane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna,  ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και ο Δρ. Φράνσις Κόλλινς, τότε διευθυντής του Εθνικού  Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι το Βατικανό ήταν ένα από τα πρώτα κράτη στον κόσμο που χορήγησε εμβόλια μετά την υπογραφή σύμβασης με την Pfizer στα τέλη του 2020 για να προσφέρει το φαρμακευτικό προϊόν Pfizer-BioNTech αποκλειστικά σε όλο το προσωπικό και τους κατοίκους, ενώ οι πρώτοι εμβολιασμοί χρονολογούνται στις αρχές του 2021.

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο καθηγητής Andrea Arcangeli, επικεφαλής της Διεύθυνσης Υγείας και Υγιεινής του Βατικανού, δήλωσε ότι το Βατικανό επέλεξε το εμβόλιο Pfizer επειδή σε κλινικές μελέτες «έχει αποδειχθεί ότι είναι 95% αποτελεσματικό» (σύμφωνα με τα λεγόμενα των εκπροσώπων της εν λόγω φαρμακευτικής εταιρείας), συμπληρώνοντας ότι, «στη συνέχεια, μπορούν να εισαχθούν και άλλα εμβόλια που παράγονται με διαφορετικές μεθόδους, αφού πρώτα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά τους και η πλήρης ασφάλειά τους».

Ωστόσο, από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού, το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας σταμάτησε να αναφέρει τα νέα κρούσματα Covid-19, σε αντίθεση με το 2020, όταν ανακοίνωνε τακτικά τον αριθμό των ατόμων από το προσωπικό και τους κατοίκους που είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλου του προσωπικού και των κατοίκων και επιτέθηκε εναντίον όλων εκείνων  που υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο έχει παρασκευαστεί με εμβρυικά κύτταρα που προέρχονται από αμβλώσεις, χαρακτηρίζοντας τις θέσεις τους ως ψευδείς και ανυπόστατες. 

Ωστόσο, πληθαίνουν οι φωνές στο Βατικανό που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfeizer και τις πιθανές παρενέργειες (όπως καρδιακές διαταραχές, παράλυση, θρομβώσεις κ.λπ.), καθώς και τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που μπορεί να εκδηλωθούν στους εμβολιασμένους. 

Όταν, μάλιστα, ένας από τους εφευρέτες των mRNA εμβολίων, ο διάσημος επιστήμονας Δρ. Robert Malone, επισημαίνει την αναποτελεσματικότητα των εμβολίων της νέας αυτής τεχνολογίας και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί, η αμφισβήτηση καθίσταται εντονότερη. 

Να σημειωθεί, τέλος, ότι για να επισκεφτεί κάποιος το Βατικανό από τις 31 Ιανουαρίου, απαιτείται να είναι τριπλά εμβολιασμένος.

Παύλος Γκάσταρης

Exit mobile version