Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνάντηση Κούλη Μητσοτάκη με αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά σε μια προσπάθεια βελτίωσης του προφίλ του που καταρρέει

«Αιφνίδια» συνάντηση με αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά είχε το περασμένο Σάββατο ο Κούλης Μητσοτάκης στα πλαίσια των συναντήσεων που πραγματοποιεί το τελευταίο καιρό με διάφορες κοινωνικές ομάδες, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το προφίλ του που καταρρέει. 

Με ένα ενορχηστρωμένο επικοινωνιακό σόου, ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε τους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Υποσχέθηκε λύσεις μέσα από την Εθνική Στρατηγική για τους αστέγους που έχει ως στόχο την εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026. Ακολούθως υποσχέθηκε πως θα ξεκινήσει η καταγραφή τους σε όλη την επικράτεια στο μητρώο αστέγων (κάτι βεβαίως που θα έπρεπε να γίνει εδώ και δεκαετίες από τους φαύλους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων).

Κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι του Πειραιά, ο Μητσοτάκης συνοδευόταν από τη Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου (η οποία πριν λίγες μέρες, σε συνέντευξή της σε φιλοκυβερνητικό κανάλι, χαρακτήρισε αδικία την μη υιοθέτηση παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια!)και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη.

Αποτελεί πλέον γεγονός ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από τους επικοινωνιολόγους της  κυβέρνησης και τα αργυρώνητα ΜΜΕ  να ανατρέψουν τη διαδικασία φθοράς του Κούλη και της κυβέρνησης της ΝΔ. 

Η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, η ανικανότητα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, το μεταναστευτικό, η αποδυνάμωση του ΕΣΥ, η αύξηση της εγκληματικότητας, τα σκάνδαλα, η αδιαφάνεια, η αλαζονεία, η φαυλότητα, τα συνεχή κρούσματα  διαπλοκής και διαφθοράς και μύρια άλλα κακά που έχουν συμβεί στα χρόνια που κυβέρνησής του, αποτελούν, ωστόσο, τροχοπέδη για τη βελτίωση του προφίλ του. 

Προσέξτε στην παραπάνω φωτογραφία τον Κούλη Μητσοτάκη, τα ρούχα που φοράει και τη «γλώσσα του σώματός» του (ομολογουμένως άριστη επιλογή, είτε αυτή προέρχεται από συμβουλή των επικοινωνιολόγων αυλικών του, είτε από τον ίδιο), διαβάστε παρακάτω τι έγραφε ο μεγάλος φιλόσοφος και στοχαστής Παναγιώτης Κονδύλης (1943-1998) πριν τριάντα και πλέον χρόνια για τα επικοινωνιακά τρικ των απατεώνων πολιτικάντηδων, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

“Ο λαϊκισμός οφείλει να ικανοποιεί διαρκώς και ψυχολογικές ανάγκες, δημιουργώντας υποκατάστατα της ισότητας εκεί που έμπρακτη ισότητα δεν υπάρχει. Ένα τέτοιο υποκατάστατο παρέχει λ.χ. η προϊούσα κατάργηση των ορίων ανάμεσα σε ιδιωτική και δημόσια σφαίρα, έτσι ώστε ο «κοσμάκης», αλλά και ο «ώριμος πολίτης»,με βάση τα όσα του λένε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, να μπορεί να πειστεί ότι τούτο ή εκείνο το μέλος, τούτης ή εκείνης της ελίτ, συμπεριφέρεται «ανθρώπινα» και γενικά είναι «όπως όλοι μας». Ο εγγενής λαϊκισμός της μαζικής δημοκρατίας κάνει πρωταρχικό καθήκον των μελών των ελίτ να εκδηλώνουν επιδεικτικά σε κάθε δεδομένη ευκαιρία πόσο κοντά βρίσκονται στον απλό άνθρωπο.

Παύλος Γκάσταρης

Exit mobile version