Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ζαχαριάδης-Βαφειάδης προς Στάλιν: επιδίωξή μας είναι να χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο!

Μια ακόμα αποκάλυψη για τον προδοτικό ρόλο του ΚΚΕ, γίνεται με τον πρόσφατο αποχαρακτηρισμό μέχρι τώρα απόρρητων εγγράφων από τα κρατικά ρωσσικά αρχεία, που δημοσιοποίησε ο ιστορικός και συγγραφέας Σεργκέι Ραντσένκο, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ.

Ανάμεσα στα έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν είναι και η επιστολή των Νίκου Ζαχαριάδη και Μάρκου Βαφειάδη προς τον Στάλιν, το 1948, στην οποία διαβεβαιώνουν τον «πατερούλη» πως σκοπός τους είναι η απόσπαση τμήματος της χώρας (της Βόρειας Ελλάδας), για να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο, κατά τα πρότυπα της Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας και της Βόρειας και Νότιας Κορέας! Προφανώς, αυτή την αποστολή τους είχε αναθέσει ο Στάλιν, καθώς στην επιστολή του τονίζουν ότι ακολουθούν ένα σχέδιο που του είναι γνωστό!

Ιδού το επίμαχο απόσπασμα της επιστολής: «Όπως σας είναι γνωστό, το δικό μας σχέδιο συνοψιζόταν σε τούτο δω: Να φθείρουμε σε σημαντικό βαθμό το μοναρχοφασισμό κατά την επίθεση που ήταν υποχρεωμένος να κάνει ενάντια στον ΔΣΕ στη βόρεια Πίνδο, για να περάσουμε την κατάλληλη στιγμή σε αντεπίθεση με τις εφεδρείες μας, που γι’ αυτό το σκοπό κρατάμε έτοιμες, με τη μίνιμουμ επιδίωξη να του αποσπάσουμε ένα σοβαρό κομμάτι από τη βόρειο Ελλάδα…».

Τελικά, δεν κατόρθωσαν οι εγχώριοι κομμουνιστές να φανούν αντάξιοι των σταλινικών εντολών. Αλλά κι αν το κατόρθωναν, δεν ήταν πιθανό να επέτρεπε ο «πατερούλης» την ύπαρξη ξεχωριστού κράτους «Βόρεια Ελλάδα», κι ας ήταν κομμουνιστικό. Το πιθανότερο ήταν ότι θα το ενσωμάτωνε στην «Ομόσπονδη Δημοκρατία της Μακεδονίας» της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο ή θα το έδινε πεσκέσι στους Βουλγάρους! Κι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα ξαναπαίρναμε το κομμάτι αυτό στην Ελλάδα, ακόμα και μετά την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων!

Exit mobile version