Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Euractiv: κύκλοι της Κομισιόν πιέζουν για κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα, για να μη φάνε τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης η φαμίλια Μητσοτάκη και οι συν αυτώ!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, δημοσιεύει η γνωστή ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Euractiv. Σύμφωνα με αυτό, κύκλοι της Κομισιόν πιέζουν για κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Αθήνα, υπό τον φόβο ότι η αχόρταγη αγέλη (η σιτσιλιάνικη φαμίλια Μητσοτάκη και τα συν αυτώ αρπακτικά) θα κατασπαράξουν τα λεφτά που θα δοθούν στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης!

Πάρτε μια γεύση:

«Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, μετά από την εμπειρία των διαπραγματεύσεων για τα πρώτα ορόσημα μεταρρυθμίσεων για την πρώτη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης, υπάρχουν ισχυρές συζητήσεις και σκέψεις για την προώθηση του μοντέλου Ιταλίας τύπου Ντράγκι, και για την Ελλάδα. Η EURACTIV πληροφορήθηκε ότι το βασικό επιχείρημα των Βρυξελλών είναι ο τεράστιος όγκος χρημάτων που θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2026, και φοβούνται ότι η υπάρχουσα κυβέρνηση είναι έρμαιο ισχυρών πιέσεων και δεσμεύσεων σε μια περίκλειστη ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο που δεν αφήνει να ανοίξει η οικονομία σε ευρωπαϊκές και ξένες επενδύσεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τον Ιούνιο του 2021, το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης ήταν το μόνο που άλλαξε πριν λάβει το πράσινο φως των Βρυξελλών με τη Γερμανία και άλλα κράτη να ζητούν διευκρινίσεις από την Αθήνα σχετικά με την επιλογή των εταιρειών που θα επωφεληθούν από τα φθηνά δάνεια…».

Λέτε να πάθουν τέτοιο κάζο η φαμίλια και οι κρατικοδίαιτοι «επιχειρηματίες» που την στηρίζουν – τρώγοντας τον αγλέουρα; Είδομεν…

Exit mobile version