Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ! ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ!

Γράφει : Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου

https://ioannislamprogiannis.blogspot.com/2022/02/blog-post_14.html

Στο χωριό Γράνιτνα, στην περιοχή του Ντονιέτσκ, το οποίο είναι και σημείο επαφής στην Ανατολική Ουκρανία σκοτώθηκαν οι δύο Έλληνες ομογενείς από τα πυρά ουκρανών στρατιωτών. Το χωριό απέχει 62 χιλιόμετρα από τη Μαριούπολη, η οποία έχει μεγάλη ελληνική κοινότητα.

Η ελληνική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας έχει μακραίωνη ιστορία. Σήμερα στην Μαριούπολη, στα χωριά και κωμοπόλεις γύρω της, διαβιούν περίπου 120.000 ομογενείς

Το συμβάν έλαβε χώρα σε καφετέρια, τα λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν έπειτα από διαπληκτισμό «για ασήμαντη αφορμή», όπως εξήγησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σε ανακοίνωσή τουΥΠΕΞ σε Έλληνες: Aποχωρήσετε από την Ουκρανία Συνεκλήθη σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των εν λόγω Υπουργείων.Το Υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα.Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία!

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, έχει επισημάνει ότι δεν πρόκειται να εισβάλει στην Ουκρανία εάν το ΝΑΤΟ δεν φτάσει στη γειτονιά του, κάνοντας μέλος του τη χώρα. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Σάλιβαν θεωρεί ότι είναι θέμα ωρών ή 24ωρων μία ρωσική εισβολή στα ρωσο- ουκρανικά σύνορα που θα στήσει ο Πούτιν. «Ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσσονται οι δυνάμεις τους και οι ελιγμοί τους στην περιοχή, καθιστούν πολύ σοβαρή την πιθανότητα ότι θα υπάρξει μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση πολύ σύντομα» δήλωσε.

«Οι Αμερικανοί τροφοδοτούν αυτή την υστερία για την επονομαζόμενη ρωσική εισβολή, ανακοινώνουν ακόμη και ημερομηνίες» δήλωσε ο διπλωματικός σύμβουλος του Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ.

Exit mobile version