Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί άραγε οι… φίλοι μας οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι δε λένε λέξη για το νόμιμο της παρουσίας ελληνικών στρατευμάτων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου; 

Γεγονός είναι, πως Αμερικάνοι κι Ευρωπαίοι χαρακτήρισαν «αδιαμφισβήτητη» την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου – δίνοντας «χαστούκι» στην Άγκυρα, σύμφωνα με τα ελληνόφωνα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της αμερικανικής πρεσβείας.

Ωστόσο, το κυρίαρχο προπαγανδιστικό αφήγημα της επίσημης κρατικής τουρκικής προπαγάνδας, δεν είναι –τουλάχιστον στην παρούσα φάση- η αμφισβήτηση αυτής καθαυτής της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά, αλλά η «παράνομη» (σύμφωνα με τους Τούρκους) παρουσία ελληνικών στρατευμάτων σ’ αυτά, που επικαλούνται τη Συνθήκη της Λωζάνης (1923) και τη Σύμβαση Ειρήνης των Παρισίων(1947), οι οποίες αναφέρονται σε αποστρατιωτικοποίηση των νήσων.

Κι από τις σχετικές δηλώσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων «φίλων» και «συμμάχων» μας (όταν έχουμε τέτοιους «φίλους», τι τους θέλουμε τους εχθρούς…), απουσιάζει κάθε αναφορά στην νομιμότητα της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στα νησιά μας, λόγω των συνεχών τουρκικών απειλών πολέμου! Διόλου τυχαία, καθώς ο σκοπός των «φίλων» και «συμμάχων» είναι να διατάξουν κάποια στιγμή τις μαριονέτες τους στην κατοχική κυβέρνηση των Αθηνών, να πάνε σε «εποικοδομητικό διάλογο» για να βρεθεί μια «συμβιβαστική» λύση στο ζήτημα. Και η μόνη «συμβιβαστική» λύση, είναι να υποχωρήσει η Ελλάδα και να αποσύρει τον στρατό από τα νησιά!

Κι αν ποτέ συμβεί αυτό, τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το ειδικό αποβατικό σώμα της τουρκικής «Στρατιάς Αιγαίου» (πρώην 4ης Στρατιάς), που για προφανείς λόγους και σκοπούς, εδρεύει στην Σμύρνη… 

Exit mobile version