Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Η συμμορία της Ιερουσαλήμ» και άλλες πολύ περίεργες «συμπτώσεις» στο Ουκρανικό ζήτημα

 

Θα αναφερθούμε σήμερα σε μια σειρά περίεργων «συμπτώσεων», που έχουν σχέση με το ουκρανικό ζήτημα…

Κατ’ αρχάς, πόσο Ουκρανός είναι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι;

Διαβάζουμε σχετικά στην –ανωτέρω πάσης αντισημιτικής ή… συνωμοσιολογικής αντιλήψεως- Wikipedia: «Ο Ζελένσκι γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1978 στο Κριβί Ριχ, στην Ουκρανία από Εβραίους γονείς».

Στα δε συνοπτικά βιογραφικά του στοιχεία, στην εθνικότητα και στο θρήσκευμα αναφέρεται ως «Εβραίος». 

Την εβραϊκή του προέλευση τονίζει η ισραηλινή ιστοσελίδα YNet, που έγραφε σχετικά στις 8 Ιανουαρίου 2019:

«Ο Ουκρανός κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, είναι Εβραίοςστο θρήσκευμα και φαβορί για πρόεδρος της χώρας…».

Αλλά και η επίσης ισραηλινή ιστοσελίδα Times of Israel έγραψε σχετικά με τον Ζελένσκι, όταν κέρδισε τον δεύτερο γύρο των εκλογών κι έγινε πρόεδρος της Ουκρανίας:

«Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ένας Εβραίος ηθοποιός, χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην πολιτική. Αν και ο Ζελένσκι δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες δημόσια για την εβραϊκή του ταυτότητα —ούτε την κρύβει— η εκλογή του είναι επίσης μια συμβολική νίκη για τους Εβραίους σε μια χώρα με αιματηρή ιστορία αντισημιτισμού».

Αλλά –όπως πολύ σωστά τονίζουν οι Times of Israel- ο ίδιος ο Ζελένσκι δεν κρύβει καθόλου την καταγωγή του. Μάλιστα, είχε αναρτήσει φωτογραφία στο Facebook με φίλους του σε συναγωγή στην Ουκρανία (δεύτερος από αριστερά), γράφοντας (χιουμοριστικά προφανώς) στην λεζάντα: «Η συμμορία της Ιερουσαλήμ».

Συνεχίζουμε όμως με τις «συμπτώσεις»…

Όλως τυχαίως, λοιπόν, τρία είναι τα πρόσωπα στα οποία έχει εμπιστευθεί την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ο πρόεδρος Μπάϊντεν. Αυτά τα τρία άτομα χειρίζονται και την ουκρανική κρίση.

Πρόκειται για τους Μπλίνκεν, Νούλαντ και Χοκστάϊν, που έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Κατ’ αρχάς, είναι και οι τρεις Εβραίοι.

Ο Άντονι Μπλίνκεν, γεννηθείς το 1962 στην Νέα Υόρκη «από γονείς Εβραϊκής καταγωγής» (Wikipedia) είναι υπουργός Εξωτερικών. Η Βικτώρια Νούλαντ (εθνικότητα: Εβραία, σύμφωνα με την Wikipedia) είναι υφυπουργός Εξωτερικών και στην φωτογραφία που σας παραθέτουμε μοιράζει… σάντουιτς στους Ουκρανούς διαδηλωτές της πλατείας Μαϊντάν το 2014, έχοντας πίσω της τον τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία, τον γνωστό μας Πάϊατ. Τέλος, ο ανώτερος Σύμβουλος για την Ενεργειακή Ασφάλεια στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άμος Χοκστάϊν γεννήθηκε στο Ισραήλ, από Εβραίους γονείς φυσικά. Υπηρέτησε τη θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ από το 1992 έως το 1995 και όταν απολύθηκε μετακόμισε στην Ουάσιγκτον, όπου κι… έμεινε για πάντα!

Επιπροσθέτως, ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό των τριών προαναφερομένων, είναι ότι οι οικογένειές τους προέρχονται από την εβραϊκή διασπορά της Ουκρανίας.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Exit mobile version