Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ “ΦΙΛΙΑ”

Γνωστός ο ρόλος και η πολιτεία της εφημερίδας “Καθημερινή”, η οποία είναι γνωστό ότι έχει άριστες σχέσεις με τον τουρκικό παράγοντα και μάλιστα και εμπορική συνεργασία. 

Έχει φθάσει όμως σε τέτοιο σημείο ο εθνικός παχυδερμισμός που δεν δίνει κανείς σημασία στις προκλήσεις τις αντεθνικές όπως το αφιέρωμα στον σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ, που είχε η “Καθημερινή” την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υπότιτλος στο εξώφυλλο του αφιερώματος ήταν “Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛ ΚΑΙ Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ”.

   Το κείμενο υπογράφει ένας υμνητής του Κεμάλ, πρώην στρατοδίκης του, ο οποίος πέρα από τις ανακρίβειες που αναφέρει γράφει μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία πολέμησε κατά της Ελλάδος έχοντας απέναντί της τις μεγάλες δυνάμεις, ενώ είναι γνωστό ότι είχε η Τουρκία στο πλευρό της και την Σοβιετική Ένωση του Λένιν και του Τρότσκι και την Ιταλία και την Γαλλία και τις ΗΠΑ. Γράφει δηλαδή τα ίδια παραμύθια που ισχυρίζεται και σήμερα ο Ερντογάν!

Όσο για την “Καθημερινή”, που αποκαλεί την Κωνσταντινούπολη “Σταμπούλ”, άξιος ο μισθός τους και η συνεργασία τους με τους Τούρκους επιχειρηματίες.

“Υ”

Exit mobile version