Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί άραγε τα “stand with Ukraine” εγχώρια ΜΜΕ ωρύονται για τις καταγγελίες Ζελένσκι για τους Έλληνες εφοπλιστές που μεταφέρουν ρωσσικό πετρέλαιο;

Μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, όλα τα εγχώρια ΜΜΕ διακρίθηκαν σε μανιώδη αντιρωσσική υστερία, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίζουν χλευαστικά «πουτινάκια» όχι μόνο όσους είχαν πραγματικά διαφορετική γνώμη για τα τεκταινόμενα, αλλά κι εκείνους που δεν υποστήριζαν 100% το αμερικανονατοϊκό αφήγημα.

Ταυτοχρόνως όμως, τα πλοία των εφοπλιστών (κάποιοι εκ των οποίων είναι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, όπως π.χ. οι Μαρινάκης και Αλαφούζος, ή συγγενείς πρώτου βαθμού με την βουλευτίνα της ΝΔ Μαρτίνου, που υποκριτικά χειροκροτούσε όρθια τον Ζελένσκι κατά την ομιλία του στη βουλή…), συνέχιζαν να μεταφέρουν ρωσσικό πετρέλαιο σε τρίτες χώρες, σε πολύ υψηλότερες τιμές από την προπολεμική περίοδο, βγάζοντας δισεκατομμύρια!

Επανειλημμένως, ο Ζελένσκι κατήγγειλε αυτούς τους υποκριτές και κερδοσκόπους, αλλά τα κατά τα άλλα… “slava Ukraini” ελληνόφωνα ΜΜΕ, έκαναν γαργάρα τις καταγγελίες του.  

Και τώρα, που ο Ζελένσκι απειλεί με κυρώσεις την υποκριτική κυβέρνηση Μητσοτάκη, για τις δραστηριότητες των εφοπλιστών εκλεκτών της, τα ίδια ΜΜΕ που άλλοτε ολημερίς κι ολονυχτίς τον υμνούσαν και τον δοξολογούσαν, τώρα τον κατηγορούν ως… «αχάριστο», «ακραίο» και «ενοχλητικό»!!!

Μάλιστα, οι υποκριτές κερδοσκόποι και τα δημοσιογραφικά τους όργανα, επιχειρούν να διαγείρουν τον… πατριωτισμό των Ελλήνων, μιλώντας για «μεταφορά του ρωσσικού πετρελαίου σε τρίτες χώρες από πλοία ελληνικών συμφερόντων».

Ε όχι και «πλοία ελληνικών συμφερόντων»! Των εφοπλιστών είναι και τα πλοία, τα συμφέροντα και τα υπερκέρδη από την μεταφορά του ρωσσικού πετρελαίου! Δεν είναι του ελληνικού λαού, ούτε εξυπηρετούν κανένα εθνικό συμφέρον!

Και κάτι τελευταίο: το κεφάλαιο δεν έχει ούτε πατρίδα, ούτε θρησκεία, ούτε αρχές, ούτε αξίες, ούτε ηθική. Μόνο ο λαός έχει! 

Exit mobile version