Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ΕΛΑΣ, οι ΛΟΑΤΚΙ και οι εντολές Μητσοτάκη 

Πολύ προσωπικά και πολύ… πατριωτικά φαίνεται πως το έχει πάρει το θέμα των λεγόμενων «ΛΟΑΤΚΙ» ο Κούλης Μητσοτάκης!

Έτσι, αναλυτικό «οδηγό αντιμετώπισης και διαχείρισης περιστατικών βίας σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών» -και μάλιστα υπό μορφή διαταγής- εξέδωσε, για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Προφανώς με εντολή του αυτοανακηρυχθέντος σε «προστάτη των ΛΟΑΤΚΙ», Κούλη Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τον Οδηγό, το προσωπικό της Αστυνομίας οφείλει να ενημερωθεί ενυπογράφως για το νομικό πλαίσιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά σε ό,τι αφορά στα λεγόμενα «ΛΟΑΤΚΙ+» άτομα. Η ΕΛΑΣ επίσης δεσμεύεται για την προάσπισή τους από τον… ρατσισμό και τις διακρίσεις.
Ο… αντιρατσιστικός Οδηγός υπενθυμίζει στους Αστυνομικούς ότι «σύμφωνα με το άρθρο 82Α του Ποινικού Κώδικα, έχει τελεστεί έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, εάν η επιλογή του παθόντος έγινε λόγω των χαρακτηριστικών φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκείας, αναπηρίας, γενετήσιου προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου του θύματος».

Στον Οδηγό αναλύεται ειδικά ο ορισμός της υποκινούμενης βίας εις βάρος «ΛΟΑΤΚΙ+» ατόμων, ήτοι όταν «ο δράστης επέλεξε τον στόχο (θύμα) του εγκλήματος σύμφωνα με το πραγματικό ή αντιληπτό σεξουαλικό προσανατολισμό ή γενετήσια ταυτότητα. Ο στόχος μπορεί να είναι ένα πρόσωπο/ομάδα ανθρώπων/περιουσία που ορθά ή λανθασμένα συνδέονται με την κοινότητα των Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι+». Ακολουθεί ολόκληρο κατεβατό, με ειδικές εντολές προς τους αστυνομικούς, για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών…

Γιατί άραγε «καίγεται» τόσο πολύ για τους «ΛΟΑΤΚΙ» ο Μητσοτάκης; Προφανώς, κάποιος λόγος θα υπάρχει! Κι όχι απαραίτητα πολιτικός…

Exit mobile version