Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στις 9 Αυγούστου βγαίνει στην «Γαλάζια Πατρίδα» το Abdulhamid Han. Τι θα κάνεις Κυριάκο;

Την ακριβή ημερομηνία που θα βγει στη θάλασσα το τουρκικό γεωτρύπανο “Abdulhamid Han” (όνομα σουλτάνου των Οθωμανών), έδωσε στη δημοσιότητα η Τουρκία. Η έξοδος, λοιπόν, θα γίνει στις 9 Αυγούστου, από το λιμάνι της Μερσίνας και σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ «θα προχωρήσει τις εργασίες του στην Γαλάζια Πατρίδα», χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη περιοχή.

Ωστόσο, μια αποστροφή του λόγου του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, κατά την πρόσφατη ομιλία του στους εορτασμούς για τον Αττίλα στην κατεχόμενη Κύπρο, ότι «οι πόροι υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο δεν είναι παιχνίδι για τους Έλληνες», δείχνει σαφώς ότι το γεωτρύπανο θα πραγματοποιήσει «εργασίες» και στο Αιγαίο. Προφανώς, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων!

Και το ερώτημα είναι πως θα αντιμετωπίσει τη μέγιστη αυτή τουρκική πρόκληση ο Κούλης Μητσοτάκης. Θα κάνει ότι… κοιμάται, ποντάροντας στη «θερινή ραστώνη» και τα «μπάνια του λαού» ή θα κάνει ανούσια διαβήματα διαμαρτυρίας προς τους «μεγάλους συμμάχους» – τα οποία καταλήγουν κατευθείαν στον κάλαθο των αχρήστων; 

Exit mobile version