Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μήνυμα ολιγάρχη Μαρινάκη προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Μην βρίζεστε γιατί μπορεί να χρειαστεί να συγκυβερνήσετε!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο έγραψε τις προηγούμενες ημέρες στο «Βήμα» ο διευθυντής του και μεγαλοδημοσιογράφος, Αντώνης Καρακούσης, υπό τον τίτλο «Στον καιρό της αμφισβήτησης». Που μπορεί να εκληφθεί και ως μήνυμα του ιδιοκτήτη του Συγκροτήματος Λαμπράκη, ολιγάρχη Μαρινάκη, προς τις δύο βασικές κατεστημένες δυνάμεις, την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το άρθρο αναφέρεται στην ανατροπή του τραπεζίτη Ντράγκι στην Ιταλία και γενικότερα στην δοκιμασία των ελίτ της Ευρώπης εξαιτίας των -αυτοκτονικών!- κυρώσεων κατά της Ρωσσίας, που έχουν επιφέρει ενεργειακή κρίση και πληθωριστική έξαρση. Επίσης, προβλέπεται γενικευμένη πολιτική αστάθεια, αλλά και άνοδος των «λαϊκιστών» στην Γηραιά Ήπειρο. 

Στο τέλος του άρθρου, υπάρχει αναφορά στην εγχώρια πολιτική κατάσταση, που ανατρέπει το κυρίαρχο αφήγημα των ΜΜΕ και εταιριών δημοσκοπήσεων για την πολιτική κυριαρχία του… Μωυσή – Μητσοτάκη. 

Ειδικά σ’ ότι αφορά τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που εξακολουθούν να εμφανίζουν τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις 10+ μονάδες, ο πολύ καλά ενημερωμένος εκ των έσω μεγαλοδημοσιογράφος, γράφει τα εξής: «Οι έρευνες των διαθέσεων της κοινής γνώμης φανερώνουν υφέρπουσα φθορά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία κατατρώγει τις πράγματι μεγάλες αντοχές που επέδειξε διαχειριζόμενη, επί τρία συνεχή έτη, πρωτοφανείς επάλληλες κρίσεις. Οι δέκα ποσοστιαίες μονάδες διαφορά έχουν απομειωθεί πλέον μεταξύ 5,5 και 8, ανάλογα ποιος μετράει».

Παρεμπιπτόντως, αυτό το «ανάλογα ποιος μετράει», έχει πολύ πλάκα!

Προβλέπει επίσης, άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στα ποσοστά που είχε λάβει στις εκλογές του 2019: 

«Δεν είναι απίθανο λοιπόν, προϊόντος του χρόνου, ο ΣΥΡΙΖΑ, να εκμεταλλευθεί την τρέχουσα ατμόσφαιρα αμφισβήτησης και να ανακτήσει μέρος των απωλειών του, προσεγγίζοντας την εκλογική επίδοση του 2019».

Σε μια τέτοια περίπτωση, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πλέον «ίσα βάρκα, ίσα πανί» και είναι σχεδόν σίγουρο πως κανένα από τα δύο κόμματα δεν πρόκειται να κατακτήσει την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, μετά από τις πρώτες που θα γίνουν με την απλή αναλογική.

Οπότε, λαμβάνοντας υπόψη και την ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, μπορεί οι «στυλοβάτες» του συστήματος, δηλαδή οι ξένοι «προστάτες» και οι ντόπιοι ολιγάρχες, να αποφασίσουν ότι χρειάζεται «μεγάλη συγκυβέρνηση» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι «μικρές», του τύπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-κόμμα Βελόπουλου ή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-κόμμα Βαρουφάκη. Άλλωστε, με το άκρως πολωτικό κλίμα που θα υπάρχει στις δεύτερες εκλογές, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πετύχουν την εκ νέου είσοδό τους στη βουλή τα κόμματα των Βελόπουλου και Βαρουφάκη, το δε ΠΑΣΟΚ θα πιεστεί πολύ και ενδεχομένως να μη φτάνουν τα «κουκιά» του για συγκυβέρνηση μ’ έναν εκ των δύο «μονομάχων». 

 Ιδού η πρόβλεψη για την επόμενη μέρα των εκλογών και το «μήνυμα» του ολιγάρχη Μαρινάκη προς τους… υβριστές και των δύο πλευρών:  

«Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί στην κάλπη, το πολιτικό αδιέξοδο θα είναι μέγα.

Και αυτομάτως θα τεθεί ζήτημα συνεργασιών. Το ερώτημα στην περίπτωση αυτή είναι αν οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να επιτύχουν δύσκολες συνεργασίες.

Κουλτούρα πολιτικών συνεργασιών δεν υπάρχει στη χώρα και ούτε μπορεί να οικοδομηθεί σε περιβάλλον τοξικό, όπου αμφισβητούνται ακόμη και οι καλές προθέσεις. Γι’ αυτό ας το έχουν υπ’ όψιν όσοι βυσσοδομούν και πολιτεύονται με ύβρεις. Οι καιροί είναι ανάποδοι και ίσως χρειαστεί να πορευθούν αντάμα με τους υβριζόμενους.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Exit mobile version