Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΚΑΕΙ” ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΣΕ ΜΠΑΪΝΤΕΝ

Γράφει : Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου

https://ioannislamprogiannis.blogspot.com/2022/07/blog-post_22.html

Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν και στην παρέμβαση εξωτερικών δυνάμεων!

Πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη επικοινωνία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του κινέζου ομολόγου του, Xi Jinping!

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει πως η συνομιλία διήρκησε πάνω από δύο ώρες. Η κλήση ξεκίνησε στις 8:33 π.μ. ώρα Αμερικής και έληξε στις 10:50 π.μ., σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν τόνισε: «Στην Ταϊβάν, ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπογράμμισε ότι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει αλλάξει και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται σθεναρά στις μονομερείς προσπάθειες αλλαγής του status quo ή υπονόμευσης της ειρήνης και της σταθερότητας στα στενά της Ταϊβάν».

Την ίδια στιγμή, ο Κινέζος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφερε:

Εάν κάποιος προσπαθήσει να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα, εάν κάποιος θέλει να αμφισβητήσει την ουσία της Κίνας, ο κινεζικός στρατός θα λάβει δυναμικά μέτρα για να διαφυλάξει σθεναρά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα.

«Ο κινεζικός στρατός ήταν πάντα πρωταθλητής και συνεισέφερε στην παγκόσμια ειρήνη. Από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας το 1949, η Κίνα δεν ξεκίνησε ποτέ πόλεμο…και ποτέ δεν κατέλαβε ούτε μια ίντσα του εδάφους άλλης χώρας.

Καταλήγοντας θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Η.Π.Α και Κίνας βρίσκονται στην ώρα μηδέν καθώς ένα είναι σίγουρο εκλαμβάνεται ως απειλή η φράση η οποία επιβεβαιώνεται τόσο από το Πεκίνο όσο και από τον πρέσβη της Κίνας στις ΗΠΑ ήταν:

«Όποιος παίζει με τη φωτιά θα… καεί» και αφορά την Ταϊβάν και την μετάβαση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ν.Πελόζι στο νησί.

Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική διαφορετικά μια ανάφλεξη θα σηματοδοτήσει την έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου την απαρχή πολλών ακόμη δεινών για την ανθρωπότητα!

Exit mobile version